Een traineeship RO, hoe gaat dat in de praktijk?

Milieu vacatures

Werken bij Lybrae

Werken in het vakgebied milieu

Werken binnen het vakgebied milieu betekent een directe bijdrage leveren aan de bescherming en verbetering van onze fysieke leefomgeving. Het uitvoeren van inspecties vanuit een Omgevingsdienst bij bedrijven, beleid ontwikkelen voor milieuzorg of projecten leiden om de kwaliteit van lucht, er zijn tal van milieu vacatures waarbij je impact kan maken. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubescherming hoog op de agenda staan, is een carrière binnen het milieudomein niet alleen een betekenisvolle baan, maar biedt het ook volop kansen om bij te dragen aan een groene en toekomstbestendige leefomgeving.

Milieu vacatures

Milieu vacatures

Milieu-experts spelen een belangrijke rol in het oplossen van actuele milieuvraagstukken zoals klimaatverandering, luchtvervuiling en biodiversiteitsverlies. Binnen de fysieke leefomgeving werken milieuspecialisten aan het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van infrastructuurprojecten, het verbeteren van water- en luchtkwaliteit en het bevorderen van duurzaam ruimtegebruik. Milieuprofessionals werken vaak samen met gemeenten, provincies, waterschappen en bedrijven om milieubeleid te ontwikkelen en uit te voeren.

Daarnaast biedt het vakgebied volop ontwikkelingsmogelijkheden. Of je nu start als junior milieuadviseur of al jarenlange ervaring hebt als milieu-inspecteur, er zijn diverse opleidingen en masterclasses beschikbaar om je verder te specialiseren via onze Lybrae Academy.

Elke situatie en aanvraag is uniek en dit houdt me voortdurend bezig. Twee keer per maand hebben we vergaderingen met de vergunningverleners agrarisch, waar we de huidige stand van zaken bespreken en ontwikkelingen rond de omgevingswet monitoren. We bereiden ons ook voor op de komst van deze nieuwe wet door oefeningen en trainingen met gerelateerde casussen. In de toekomst wil ik me naast de omgevingswet graag specialiseren in geur- en luchtkwaliteit. – Eline Edwards , vergunningverlener Milieu

Vacature vergunningverlener milieu

Milieu functies

Binnen de fysieke leefomgeving zijn er tal van milieu vacatures die bijdragen aan een veilige en duurzame leefomgeving. Hier zijn enkele van de meest voorkomende functies binnen het milieudomein:

Traineeship milieu

Ben je net gestart als Vergunningverlener- of Toezichthouder Agrarisch of industrieel? Via onze Lybrae kun je een traineeship volgen om zo volledig je werkzaamheden te kunnen uitvoeren volgens de kwaliteitscriteria VTH. Naast de opleiding die je volgt, ga je onder de vleugels van een senior collega aan de slag met actuele vraagstukken binnen het milieudomein. Daarbij krijg je de mogelijkheid om te werken aan verschillende projecten bij diverse opdrachtgevers. Zo krijg jij de ruimte om te ontdekken waar jouw kracht ligt en word je specialist binnen jouw vakgebied. Van talentvolle starter naar ervaren professional. Lees meer over traineeships hier.

Opleidingen milieu

Via onze Lybrae Academy zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden. Zo word de basisopleiding milieu een aantal keer per jaar gegeven speciaal voor de startende vergunningverlener of toezichthouder. Daarnaast kun je nog een specialisatie volgen die dieper ingaat op de vakgebieden industrieel of agrarisch. Mocht je beide opleidingen afgerond hebben dan voldoe je aan de kennisvereisten die zijn vastgelegd in de KwaliteitsCriteria VTH en ontvang je een diploma hiervan. Naast deze hoofd milieu opleidingen beschikken we ook over verschillende masterclasses over onderwerpen zoals BOPA’s, luchtwassers, PGS, Geomilieu en de Omgevingswet.

Traineeship milieu

Wat krijg je als milieu professional bij Lybrae

Werken als milieu professional biedt een unieke kans om een cruciale rol te spelen in de milieusector. Wil jij ook een plezierige werkomgeving waar we gezamenlijk borrelen, leren en ontwikkelen? We vinden zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid belangrijk en je hebt de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en masterclasses. Daarnaast bieden we je een aantrekkelijk salaris aan met 25 vakantiedagen, een leaseauto en laptop. Geïnteresseerd in de een milieu vacature? Neem contact met ons op.

Wat medewerkers over Lybrae zeggen

Het stappenplan

Een traineeship RO, hoe gaat dat in de praktijk?

Solliciteren

Heb je dé vacature gevonden die past bij jou en in het verlengde ligt van jouw ambities? Overtuig ons dan waarom jij de juiste professional bent voor deze vacature!

Zit er nog niks voor je bij? Helemaal niet erg. Wekelijks plaatsen we nieuwe vacatures online die wél bij jou kunnen passen.

Een traineeship RO, hoe gaat dat in de praktijk?

Contact

Past de vacature bij jouw werkervaring en ambities? Dan nodigen we je graag uit voor een kopje koffie en een goed gesprek.
Een traineeship RO, hoe gaat dat in de praktijk?

Hebben we een match?

We zijn benieuwd naar de ambities die je hebt voor de toekomst en of er een match is tussen jou en Lybrae. Uiteraard kijken we ook naar de mogelijkheden; welke stappen zou je kunnen maken als professional en past Lybrae als werkgever bij jou? Dit alles vatten we samen in een eerste gesprek.
Een traineeship RO, hoe gaat dat in de praktijk?

Inventarisatie van de werkplek

Is je gesprek succesvol verlopen? Dan kijk je samen met ons of de nieuwe werkplek bij je past. We inventariseren de opdracht samen met de klant en stellen het gewenste eindresultaat op.
Een traineeship RO, hoe gaat dat in de praktijk?

Een nieuwe baan bij Lybrae

Het is zover, welkom bij het team! Vanaf nu ga je aan de slag met het vraagstuk van de klant en werk je toe naar een volgende opdracht. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je kennis en vaardigheden kunt uitbreiden, bieden we je via de Lybrae Academy graag opleidingen, workshops en interessante opdrachten aan.
Een traineeship RO, hoe gaat dat in de praktijk?

Jouw carrière bij Lybrae

Tussentijds heb je evaluatiemomenten met je accountmanager om zo het meeste uit je loopbaan te halen en bekijken we  of je nog steeds plezier in jouw functie hebt.

Meer informatie over milieu vacatures en werken op projectbasis bij Lybrae?

Neem dan contact met ons op.

Meld je aan voor de Lybrae nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam