PERSBERICHT: Partnerschap Lybrae Nederland & Woningborg Toetsing en Toezicht

Bestuursrecht

De bestuursrechtelijke wetgeving in het fysieke domein is continu in beweging.

Wetswijzigingen binnen de Wro en Wabo volgen elkaar in snel tempo op. En met de komst van de Omgevingswet verandert het landschap van ruimtelijke ordening en vergunningverlening drastisch. Het omgevingsrecht vraagt om vakkundige juristen die altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Heeft u (complexe) juridische vragen én (uitgebreide) juridische ondersteuning nodig binnen uw projecten en vraagstukken? Schakel een juridisch expert van Lybrae in voor snelle en duidelijke oplossingen. Onze juristen zijn gespecialiseerd in:

 • algemeen bestuursrecht
 • bouwrecht
 • bezwaar en beroep
 • milieurecht
 • vergunningen
 • ruimtelijke ordeningsrecht
 • omgevingsrecht
 • handhavingsrecht
 • vastgoedrecht

Wat we doen

Onze juristen ontwikkelen hun kennis op wet- en regelgeving voortdurend door het volgen van opleidingen, actuele ontwikkelingen in de markt en jurisprudentie. Doordat ze in direct contact staan met specialisten en binnen verschillende vakgebieden samenwerken, beschikken ze over veel kennis. Hierdoor kunnen zij creatief en oplossingsgericht een juridisch traject vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Door de inzet van onze juristen weet u dat uw belangen zo goed mogelijk worden vertegenwoordigd.

Juridische diensten voor de Omgevingswet

Onze juristen kennen de ins- en outs van de Omgevingswet. Schakel onze hulp in voor juridische vraagstukken wat betreft:

 • casemanagement diensten voor omgevingsvergunningen;
 • het optimaliseren van vergunningsprocessen en advisering over het opstellen van omgevingsplannen en inregelen van processen;
 • juridische expertise op specifieke onderdelen van de Omgevingswet, zoals nadeelcompensatie, milieuonderdelen en kostenverhaal.

 

Schakel Lybrae in als adviesbureau

Kampt u met (tijdelijke) pieken in uw werkvoorraad ? In tijden van drukte fungeren wij als uw juridische backoffice en kunt u dossiers aan ons uitbesteden om deze namens uw organisatie te behandelen. Onze juristen springen voor korte of langere termijn bij om te voorkomen dat uw organisatie, afdeling of team overbelast raakt. Of het nu gaat om een handjevol dossiers, tientallen of honderden. U kunt de werkvoorraad flexibel aan Lybrae uitbesteden. We schakelen snel en voorkomen dat een achterstand ontstaat of werken bestaande achterstanden op korte termijn voor u weg. Het behandelen van dossiers doen wij vanuit ons kantoor óf bij u op locatie.

Ook de procesvertegenwoordiging in de uitbestede dossiers kunt u aan ons overlaten. Wij kunnen u vertegenwoordigen van bezwaar tot hoger beroep.

Daarom kiest u voor Lybrae

Ontzorging in uw belangrijkste processen

 

Kennis en capaciteit voor uw vraagstuk, op afstand of bij u op locatie

Landelijke dekkingsgraad

Heldere communicatie

Onze professionals hebben ervaring met de dynamiek en ontwikkelingen binnen verschillende organisaties, zoals:

 • gemeenten
 • provincies
 • omgevingsdiensten
 • rijkswaterstaat
 • ministeries
 • waterschappen

Als organisatie binnen de fysieke leefomgeving is het onze missie om bij te dragen aan het verbeteren en verduurzamen van onze leefomgeving middels een unieke combinatie van projecten, advies en opleidingen. We dragen op deze manier bij aan de doelen van onze opdrachtgevers, als ook aan de (ontwikkel) doelen van onze medewerkers. Dagelijks halen we zo het beste uit onszelf en elkaar naar boven.

De kracht van Lybrae
Wilt u meer halen uit uw projecten? Schakel onze hulp in voor uw juridische vraagstukken. Op afstand vanaf onze eigen kantoren of bij u op locatie, voor elk project – kort of lang, eenvoudig of complex – hebben wij een oplossing. Wij zorgen voor expertise die precies aansluit op uw wensen, en zetten graag net die stap extra. Dat maakt ons dé specialist binnen de fysieke leefomgeving.

Actueel

Wet kwaliteitsborging en Omgevingswet
PERSBERICHT: Partnerschap Lybrae Nederland & Woningborg Toetsing en Toezicht
13 juli 2022

Inwerkingtreding Omgevingswet op 1 januari blijft uitgangspunt

De laatste weken stond de geplande inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2023 hoog op de politieke agenda. Gisteren heeft de Eerste Kamer bekend gemaakt dat de Motie-Rietkerk (CDA) is aang...

Bouwen
PERSBERICHT: Partnerschap Lybrae Nederland & Woningborg Toetsing en Toezicht
7 juli 2022

Ontwikkelingen nieuwe Wet kwaliteitsborging

Op 1 januari 2023 is de beoogde inwerkingtreding van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. We nemen je mee in de ontwikkelingen binnen onze organisatie....

Ontwikkelingen in de markt
PERSBERICHT: Partnerschap Lybrae Nederland & Woningborg Toetsing en Toezicht
2 juni 2022

PERSBERICHT: Partnerschap Lybrae Nederland & Woningborg Toetsing en Toezicht

Woningborg Toetsing en Toezicht (WTT) en Lybrae Nederland starten veelbelovend partnerschap voor private kwaliteitsborging. ...

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging