Vertrouwen in continuïteit: Gemeente Nijmegen verlengt samenwerking met Lybrae voor verduurzaming stad

De afgelopen twee jaar hebben we samen met partner Syntraal gewerkt aan projecten die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Nijmegen. Onze succesvolle samenwerking heeft geleid tot de verlenging van onze raamovereenkomst met twee jaar. We kijken terug op de behaalde resultaten en vooruit naar de komende doelstellingen.

De afgelopen twee jaar hebben we samen met onze partner Syntraal met veel betrokkenheid en plezier gewerkt aan diverse projecten die bijdragen aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Nijmegen. Onze samenwerking heeft mooie resultaten opgeleverd en vormt een solide basis voor de toekomst van deze bruisende stad. Gemeente Nijmegen heeft daarom besloten om onze raamovereenkomst te verlengen met een looptijd van nog eens twee jaar. We blikken terug op de ontwikkelingen die reeds gemaakt zijn en kijken vooruit naar de doelstellingen die we in de komende twee jaar nog gaan realiseren.

Ontwikkelingen in Nijmegen
De afgelopen periode zijn er, mede door de toekenning van twee woondeals door het Rijk – het Stationsgebied en Winkelsteeg – tal van mogelijkheden ontstaan om Nijmegen verder te ontwikkelen. Deze belangrijke projecten richten zich op woningbouw, verduurzaming en vergroening van de stad in de breedste zin van het woord. Lybrae-adviseurs hebben een essentiële rol gespeeld in:

  • Hart van de Waalsprong: Van weiland naar stadsdeel. Een groot gedeelte van het Hart van de Waalsprong is reeds opgeleverd. Wat twee jaar geleden nog grotendeels een weiland was, is nu getransformeerd tot een volwaardig stadsdeel met woongelegenheid en diverse voorzieningen. Hoewel het project nog niet volledig is afgerond, wordt er al gewoond en gewinkeld. Lybrae collega’s in de rollen van directievoerder en omgevingsmanagers hebben dit project begeleid, wat resulteerde in een voortvarende ontwikkeling van het gebied.

 

  • Verbeterde verkeersveiligheid en duurzaamheid. Een belangrijk aspect van onze inspanningen is het fietsvriendelijker maken van straten in de stad om de verkeersveiligheid te verbeteren. Deze maatregel maakt deel uit van een bredere visie om Nijmegen duurzamer en toekomstbestendig te maken. Daarnaast dragen de projectleiders, omgevingsmanagers en werkvoorbereiders van Lybrae bij aan de vergroening van delen van de binnenstad en aan de renovatie en verbetering van zowel de bovengrondse als de ondergrondse infrastructuur.

Duurzaamheid als speerpunt
Onze focus ligt op het verder toekomstbestendig maken van Nijmegen. Dit betekent dat we niet alleen werken aan nieuwe woonprojecten, maar ook aan de verbetering van bestaande wijken. Het aardgasvrij maken van wijken en het herontwikkelen van diverse locaties in de gemeente staat centraal in onze aanpak. Samen bouwen we verder aan een stad die klaar is voor de toekomst, met oog voor milieu en leefbaarheid.

“Het is verrassend om in deze tijd van arbeidsmarktkrapte te mogen ervaren dat het Lybrae vaak lukt om goede professionals aan te bieden. Ze kennen de markt én weten welke mensen goed passen bij de cultuur van de gemeente Nijmegen. En mocht gaandeweg blijken dat de kandidaat toch niet helemaal voldoet, dan investeert Lybrae in oplossingen. Kortom, Lybrae ontzorgt zodat wij resultaten kunnen boeken.”  – Gemeente Nijmegen

afbeelding-1-

(Foto: Hart van de Waalsprong)

In samenwerking met Syntraal, blijven we onze expertise inzetten om Nijmegen verder te verduurzamen. “Met ruim 20 professionals, variërend van werkvoorbereiders en projectleiders tot omgevingsmanagers en stedenbouwkundigen, dragen we bij aan de grote ambities van de gemeente. We kijken ernaar uit om de komende jaren samen door te bouwen aan een duurzaam en toekomstbestendig Nijmegen.”, vertelt Anselm Teule, Accountmanager van Lybrae Arnhem.

Ook een sleutelrol spelen in de ontwikkeling en verduurzaming van onze samenleving?
Bij Lybrae draag je direct bij aan belangrijke projecten voor gemeenten en andere overheidsinstanties. Als onderdeel van ons team krijg jij de gelegenheid om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die echt impact maken op de leefbaarheid en duurzaamheid in jouw regio. Bekijk onze vacatures.

Bijdragen aan de ontwikkeling en verduurzaming van onze samenleving? 

Check onze vacatures of neem voor meer informatie contact op met ons! 

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging