Klaar voor een duurzame toekomst

Energie en duurzaamheid

Een duurzame toekomst.

Met duurzaamheid als kernpunt bij alles wat wij doen, streven we naar een maximale inzet om de kwaliteit van de fysieke leefomgeving te verbeteren. Onze activiteiten hebben een directe impact op het leven van mensen en de planeet. Samen met onze professionals en opdrachtgevers leveren we samen een bijdrage aan een duurzame toekomst.

Lybrae koppelt uw energie en duurzaamheidsvraagstukken aan innovatieve oplossingen. Onze professionals zijn daadkrachtig, kennen de ins-en outs en de laatste ontwikkelingen binnen de markt en denken en handelen oplossingsgericht. Wij voorzien u van de juiste specialisten. Heeft u een vraagstuk waarbij u extra kennis en/of capaciteit kunt gebruiken?

 

Onze experts zijn gespecialiseerd in:

 • bouwfysica
 • energietoezicht
 • maatwerkadvies energiebesparing
 • stikstof metingen
 • informatieplicht energiebesparing
 • energielabel certificeringen

Onze toegevoegde waarde voor uw uitdaging

Nederland duurzamer, samen maken we het mogelijk. Dit blijkt uit de projecten die wij voor onze opdrachtgevers uitvoeren, uit de kansen die we voor onze mensen scheppen en uit onze inzet om een gezond leefklimaat binnen de fysieke omgeving te creëren en behouden. Dit doen wij samen met:

 • projectleiders/projectmanagers om uw projecten in goede banen te leiden en de gewenste resultaten te bereiken én bewaken.
 • specialistische adviseurs in een van bovengenoemde facetten binnen het vakgebied van energie & duurzaamheid, op afstand of bij u op locatie.
 • young professionals met een drive om zaken voor elkaar te krijgen, boordevol nieuwe inzichten en innovatieve ideeën.

Schakel Lybrae in als adviesbureau

In tijden van drukte fungeren wij als uw backoffice en kunt u werkzaamheden aan ons uitbesteden om deze namens uw organisatie te behandelen. Onze experts springen voor korte of langere termijn bij om te voorkomen dat uw organisatie, afdeling of team overbelast raakt. Of het nu gaat om een handjevol dossiers, tientallen of honderden. U kunt de werkvoorraad flexibel aan Lybrae uitbesteden. We schakelen snel en voorkomen dat een achterstand ontstaat of werken bestaande achterstanden op korte termijn voor u weg. Het behandelen van dossiers doen wij vanuit ons kantoor óf bij u op locatie.

Daarom kiest u voor Lybrae

Ontzorging in uw belangrijkste processen

 

Kennis en capaciteit voor uw vraagstuk, op afstand of bij u op locatie

Landelijke dekkingsgraad

Heldere communicatie

Onze professionals hebben ervaring met de dynamiek en ontwikkelingen binnen verschillende organisaties, zoals:

 • gemeenten
 • provincies
 • omgevingsdiensten
 • rijkswaterstaat
 • ministeries
 • waterschappen

Als organisatie binnen de fysieke leefomgeving is het onze missie om bij te dragen aan het verbeteren en verduurzamen van onze leefomgeving middels een unieke combinatie van projecten, advies en opleidingen. We dragen op deze manier bij aan de doelen van onze opdrachtgevers, als ook aan de (ontwikkel) doelen van onze medewerkers. Dagelijks halen we zo het beste uit onszelf en elkaar naar boven.

De kracht van Lybrae
Wilt u meer halen uit uw projecten? Schakel onze hulp in voor uw energie- en duurzaamheidsvraagstukken. Op afstand vanaf onze eigen kantoren of bij u op locatie, voor elk project – kort of lang, eenvoudig of complex – hebben wij een oplossing. Wij zorgen voor expertise die precies aansluit op uw wensen, en zetten graag net die stap extra. Dat maakt ons dé specialist binnen de fysieke leefomgeving.

Neem contact op

Actueel

Milieu en duurzaamheid
Klaar voor een duurzame toekomst
2 februari 2023

Energiebesparing en verduurzaming voor Gemeente Leudal

Lybrae adviseur Hans van Bussel zet zich sinds mei 2022 als projectleider energiebesparing in voor gemeente Leudal en helpt inwoners met advies én concrete maatregelen om het energieverbruik te vermi...

Werken bij
Klaar voor een duurzame toekomst
6 september 2022

Het belang van een circulaire samenleving

Onze adviseur Stefan is sinds april ’22 als aan de slag gegaan met een project voor gemeente Voerendaal als projectleider duurzaamheid. Daar is hij aan de slag met onderwerpen als warmtetransitie, c...

Werken bij
Klaar voor een duurzame toekomst
21 juni 2022

Klaar voor een duurzame toekomst

We spreken Aron, toezichthouder energie bij Lybrae, over zijn werkzaamheden en de opleiding tot EPA-U adviseur die hij volgt....