Maak kennis met APV-vergunningverlener Marijke

Graag stellen we Marijke aan je voor, een toegewijde vergunningverlener met waardevolle ervaring op het gebied APV vergunningen.

Marc Hermens

Marc Hermens

Categorie
Algemeen

Publicatie
8 mei 2024

Graag stellen we Marijke aan je voor, een toegewijde vergunningverlener met waardevolle ervaring op het gebied vergunningen op grond van de APV en bijzondere wetten binnen de overheid. Na het voltooien van haar Juridische opleiding was het een logische stap om aan de slag te gaan bij de gemeente op de afdeling vergunningen, waar zij haar kennis over wet en regelgeving verder ontwikkeld heeft en verder heeft gewerkt aan het actualiseren van het Bibob-beleid. We gingen in gesprek met Marijke over haar ervaringen en ambities:

Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Marijke en ik ben 31 jaar oud. Na mijn middelbare school volgde ik mijn droom en startte een opleiding tot verpleegkundige. Al snel realiseerde ik me echter dat dit beroep niet volledig aan mijn verwachtingen voldeed. Ondanks deze ontdekking en gesteund door het advies van mijn ouders om altijd af te maken waar ik aan begin, voltooide ik mijn opleiding en behaalde mijn diploma. Dit was een ontzettend leuke en leerzame tijd, maar toch voelde ik dat dit niet mijn ideale werkomgeving was, mede door de onregelmatige diensten. Daarom ben ik gaan verkennen welke andere carrièremogelijkheden mij zouden aanspreken. Het helpen van mensen zit wel in mijn aard en daar heb ik dan ook verder opgezocht. Een Juridische opleiding was voor mij dan ook een logische stap. Je kunt met de kennis over de wet en regelgeving mensen helpen. Ik geniet er in het bijzonder van om wetten te bestuderen en complexe zaken uit te zoeken.

Kun je wat vertellen over je vakgebied en opgedane ervaring hierin?
Na het afronden van mijn opleiding ben ik begonnen bij een gemeente op de afdeling Vergunningen, waar ik mij bezighield met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en bijzondere wetten. Ik werkte hier ongeveer anderhalf jaar, waarna ik de overstap maakte naar een kleinere plattelandsgemeente. Hier vervulde ik diverse rollen, waaronder dus toezichthouder APV. In deze functie controleerde ik tijdens evenementen of organisatoren de vergunningsvoorschriften naleefden. Toen de gelegenheid zich voordeed, greep ik de kans om als vergunningverlener aan de slag te gaan. Het samenwerken met organisatoren om tot een veilige vergunning te komen geeft mij veel voldoening.

Als Bibob-coördinator heb ik mij beziggehouden met de actualisatie van het beleid. Ik was aanspreekpunt binnen de organisatie en deed onderzoek in de complexe dossiers. Ik had de contacten met het landelijk bureau Bibob wanneer er advies moest worden opgevraagd. Ik hielp mee met de implementatie van het nieuwe beleid en hielp mee met de organisatie van cursussen voor collega’s.

Wat maakt jou van toegevoegde waarde als collega?
“Als collega ’s mij omschrijven dan wordt er gezegd dat ik goed kan samenwerken. Ik vind het ook belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat en de werkvoorraad zo is verdeeld dat het voor alle collega’s in het team werkbaar is. Mocht dit om welke reden dan ook niet lukken, dan is het goed om hier het gesprek met elkaar over te hebben. Open en eerlijkheid naar elkaar is wat ik dan ook graag terug zie in een team.”

Marijke

Waarom heb je voor Lybrae gekozen?
“Ik was niet perse op zoek naar een andere baan, maar de contacten die ik met de recruiter en accountmanager heb gehad, voelden erg prettig. Je werd met open armen ontvangen. De lijntjes waren kort en er werden snel knopen doorgehakt. Waardoor ik erg veel zin heb in een nieuwe uitdaging!”

Marijke inschakelen voor jouw vergunningsverleningsvraagstuk?

Marijke is vanaf 1 juni beschikbaar voor 36 uur per week in de regio Gelderland, Overijssel en Drenthe.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vincent Rodriguez.

Vincent Rodriguez
Vincent Rodriguez Accountmanager Zwolle

Daarom kiest u voor Lybrae

Ontzorging in uw belangrijkste processen

 

Kennis en capaciteit voor uw vraagstuk, op afstand of bij u op locatie

Landelijke dekkingsgraad

Heldere communicatie

Lees verder

Ontwikkelingen in de markt
20 juni 2024

Vertrouwen in continuïteit: Gemeente Nijmegen verlengt samenwerking met Lybrae voor verduurzaming stad

De afgelopen twee jaar hebben we samen met partner Syntraal gewerkt aan projecten die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Nijmegen. Onze succesvolle samenwerking heeft geleid tot de verle...

Projectmanagement
18 juni 2024

De impact van jong talent: Over de samenwerking tussen gemeente Venlo en Lybrae trainees

Sinds september 2022 wordt het RO team van gemeente Venlo versterkt met trainees vanuit Lybrae. Hoe die samenwerking tot stand gekomen is? Josien den Teuling, Hoofd Wonen en Leven bij gemeente Venlo, ...

Algemeen
14 juni 2024

20 jarig jubileum Ton Peters

Bij Lybrae vieren we een bijzondere mijlpaal: Ton Peters, onze gewaardeerde en betrokken collega, is al 20 jaar bij ons werkzaam. Lees meer over hoe Ton de afgelopen 2 decennia ervaren heeft....

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging