Maak kennis met juridisch adviseur Daniel
Met meer dan 3 jaar ervaring in uiteenlopende juridische functies binnen gemeenten en een Master in Staats -en Bestuursrecht, brengt Daniel een frisse blik én gedegen expertise mee....
Maak kennis met Thomas Zandboer, een gedreven young professional die al 2,5 jaar werkzaam is als Stedenbouwkundig Adviseur bij Lybrae. Na het afronden van zijn opleiding Urban Design aan de Breda University of Applied Sciences, begon hij zijn carrière met een duidelijke focus op klimaatadaptatie en duurzame stedelijke ontwikkeling. Thomas heeft in projectopdrachten meerdere gemeenten ondersteund en geadviseerd binnen het ruimtelijk kader, waarbij hij steeds zoekt naar de beste oplossingen voor complexe stedelijke uitdagingen.
Kun je jezelf kort voorstellen?
“Mijn naam is Thomas Zandboer, 26 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Na het afronden van mijn opleiding Urban Design aan de Breda University of Applied Sciences, ben ik via een openstaande vacature bij Lybrae aan de slag gegaan. Hier werk ik nu al 2,5 jaar met veel plezier als stedenbouwkundig adviseur. In deze rol heb ik diverse gemeenten ondersteund en geadviseerd in projecten binnen het ruimtelijk kader. Dit kader omvat steeds meer doelen en ambities, wat de druk op de ruimte vergroot. Vanuit mijn rol als stedenbouwkundig adviseur is het aan mij om deze ruimte zo efficiënt en aangenaam mogelijk te benutten ten behoeve van alle belanghebbenden.”
Kun je wat vertellen over je vakgebied en opgedane ervaring hierin?
“Onze leefruimte is voortdurend in ontwikkeling. Nieuwe concepten worden bedacht om de beschikbare ruimte beter te benutten, voortkomend uit internationale ambities en toekomstige bedreigingen zoals klimaatverandering. Dit onderwerp heeft mijn interesse sinds mijn opleiding, waar ik mijn afstudeeronderzoek aan heb gewijd.
Binnen gemeentelijke organisaties heb ik ervaren hoe er vanuit verschillende invalshoeken en belangen wordt nagedacht over klimaatadaptatie. Vaak zijn er meerdere klimaatadaptieve maatregelen mogelijk voor een project, maar de uitdaging is om te bepalen welke het beste passen bij de specifieke omgeving. In mijn projecten richt ik mij naast de stedenbouwkundige inpassing op de vragen: welke klimaatadaptieve maatregelen zijn geschikt voor de opdracht en waarom?; wat levert het op voor de stad en haar inwoners? Met deze benadering probeer ik een bijdrage te leveren aan het realiseren van duurzame en toekomstbestendige stedelijke omgevingen. ”
Wat maakt jou van toegevoegde waarde als collega?
“Ik ben iemand die graag onderzoek doet en altijd het grotere geheel in de gaten houdt. Ik kijk naar hoe een plan optimaal kan worden geïntegreerd in het stedelijke systeem en zoek naar mogelijkheden voor extra toegevoegde waarde. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel zorgt ervoor dat ik altijd streef naar kwaliteit en ik geloof sterk in het belang van samenwerking om tot een gedragen eindproduct te komen.Daarnaast kan ik uitstekend zelfstandig werken, terwijl ik ook de waarde van kennis delen met én leren van collega’s erken. Dit geeft ons de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en samen tot de beste oplossingen te komen.”
Waarom heb je voor Lybrae gekozen?
“Werken bij een projectconsultancy-organisatie als Lybrae past heel goed bij mij omdat ik met elk project een nieuw “kijkje in de keuken” krijg. Elke gemeente is uniek en benadert specifieke onderwerpen en uitdagingen op haar eigen manier. Bij Lybrae heb ik altijd het gevoel dat mijn bijdragen worden gewaardeerd, zowel als persoon als in mijn werkzaamheden. De organisatie luistert naar mijn wensen en ontwikkelambities en zet deze om in concrete acties. Bovendien ervaar ik het contact met collega’s en management als zeer prettig en ondersteunend, wat bijdraagt aan een positieve en productieve werkomgeving.”
Thomas inschakelen voor jouw RO vraagstuk?
Thomas is vanaf heden beschikbaar voor 32 uur per week in de regio Brabant.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Matthijs van der Loo.
Onze professionals beschikken over uitgebreide ervaring met diverse vraagstukken binnen het vakgebied van ruimtelijke ontwikkeling. Ze zijn volledig op de hoogte van alle ins en outs van de huidige (en toekomstige) wet- en regelgeving en staan klaar om u te adviseren. Binnen Lybrae werken:
Ruimte wordt steeds schaarser en de druk op de woningmarkt is hoog. Er moeten in de komende jaren veel woningen worden gebouwd, maar dat niet alleen: ook bedrijven en maatschappelijke instellingen willen investeren en uitbreiden. En dit alles graag in een groene en gezonde leefomgeving.
Het is een uitdaging om in uw gemeente, regio of provincie al deze ontwikkelingen in goede banen te leiden en te verankeren in bestemmingsplannen. Dan is er ook nog de Omgevingswet, met alle veranderingen en uitdagingen die deze wet met zich meebrengt. Heeft u voor de planvorming en uitvoering van al deze vraagstukken rondom ruimtelijke ontwikkeling extra kennis en/of capaciteit nodig? Schakel Lybrae in. Met onze verbindende aanpak bieden we volledige oplossingen aan of stellen we onze expertise beschikbaar voor specifieke onderdelen van een project. Wij ontzorgen uw organisatie met de juiste expertise voor uw vraagstukken in:
De kracht van Lybrae
Wilt u meer halen uit uw projecten? Schakel onze hulp in voor uw civieltechnische vraagstukken. Op afstand vanaf onze eigen kantoren of bij u op locatie, voor elk project – kort of lang, eenvoudig of complex – hebben wij een oplossing. Wij zorgen voor expertise die precies aansluit op uw wensen, en zetten graag net die stap extra. Dat maakt ons dé specialist binnen de fysieke leefomgeving.
Ontzorging in uw belangrijkste processen
Kennis en capaciteit voor uw vraagstuk, op afstand of bij u op locatie
Landelijke dekkingsgraad
Heldere communicatie
Met meer dan 3 jaar ervaring in uiteenlopende juridische functies binnen gemeenten en een Master in Staats -en Bestuursrecht, brengt Daniel een frisse blik én gedegen expertise mee....
Graag stellen we Lars aan je voor, een enthousiaste young professional met een brede interesse in de gebouwde omgeving. ...
Stel je eens voor: een Nederland waarin miljoenen woningen comfortabeler, energiezuiniger, duurzaam én toekomstbestendig zijn. Dat is precies het doel van het Nationaal Isolatie Programma (NIP). ...
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.