Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Lybrae traineeships

Leg dé basis waarop je de rest van je leven kan bouwen

Ben jij op zoek naar een vliegende start van jouw carrière na het afronden van je studie? En lijkt het jou interessant om aan de slag te gaan met uitdagende projecten voor gemeenten of omgevingsdiensten mét de zekerheid van een (vast) contract? Dan hebben wij dé kans voor jou!

Met een traineeship van Lybrae word jij dé expert binnen jouw vakgebied en haal je de laatste nieuwe (vak)kennis in huis binnen de vakgebieden ruimtelijke ontwikkeling, bouw, milieu, civiele techniek en energie & duurzaamheid. Naast de opleiding die je volgt, ga je onder de vleugels van een senior collega aan de slag met actuele vraagstukken binnen onze samenleving, zoals woningnood, duurzaamheid of watermanagement. Daarbij krijg je de mogelijkheid om binnen jouw vakgebied te werken aan verschillende projecten bij diverse opdrachtgevers. Zo krijg jij de ruimte om te ontdekken waar jouw kracht ligt en word je specialist binnen jouw vakgebied. Van talentvolle starter naar ervaren professional.

Daarom kies je voor een traineeship bij Lybrae

  • Een steile leercurve door ons op maat gemaakt ontwikkelplan, afgestemd op jouw behoeften;
  • Ontdekken wat bij jou past doordat je aan de slag gaat met verschillende projecten voor gemeenten en omgevingsdiensten;
  • Goede begeleiding waardoor jij je sneller kunt ontwikkelen tijdens je loopbaan;
  • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris tussen de € 2300,- en € 2900,- bruto per maand, collectieve pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering, EB-vergoeding, reiskostenvergoeding/leaseauto en mobiele telefoon;
  • Volop doorgroeimogelijkheden en bij goed functioneren een vast contract;
  • Je bouwt snel aan een groot netwerk doordat je veel mensen leert kennen;
  • Borrels en events die in het teken staan van ontspannen, genieten en kennis delen;
  • Enthousiaste, deskundige & betrokken collega’s die jou vooruit helpen.

Wat maakt onze aanpak zo speciaal?

Wij geloven dat leren niet alleen in de boeken plaatsvindt. We nemen theorie en laten het tot leven komen in de vorm van praktijkgerichte casussen. Daarmee krijg jij als trainee bij Lybrae een levensechte ervaring en voorbereiding voor jouw toekomstige rol binnen een gemeente, omgevingsdienst of andere overheidsinstantie.

Deze aanpak is het resultaat van een nauwe samenwerking met professionals uit het werkveld en onze ruime ervaring in het opleiden en begeleiden van mensen. Het resultaat? Een krachtige formule die jou klaarstoomt voor het maken van impact binnen gemeenten en daarbuiten.

Meer over Lybrae

Lybrae helpt al jaren (regionale) omgevings-, uitvoerings- en milieudiensten, gemeenten, provincies, waterschappen en andere overheden vooruit. Dit doen we samen met ruim 400 collega’s die dagelijks het verschil maken binnen de specialismes bouw, milieu, civiele techniek, ruimtelijke ontwikkeling en bestuursrecht voor ruim 140 opdrachtgevers door heel Nederland. Daarbij zoeken we altijd de grenzen op − en als het even kan, verleggen we die. Geheel gedreven vanuit onze expertise én passie voor de fysieke leefomgeving.

Onze kernwaarden voor jou

Plezier

Betrokkenheid

 

Winnen

Vrijheid

Binnenkort afstuderen?

Bij Omgevingsdienst Nederland, ons zusterbedrijf, faciliteren we afstudeerstages in vakgebieden zoals ruimtelijke ontwikkeling, bouw, milieu en bestuursrecht. Ons streven is het aanbieden van een functie die nauw aansluit bij jouw interesse en de koers van jouw onderzoek. We richten ons vooral op het verkennen van diverse mogelijkheden die perfect passen bij jouw passie en studiegebied.

Kom in contact

Hulp nodig met kiezen? Of wil je meer informatie over onze traineeships of stages? We helpen je graag om te ontdekken wat het beste bij jou matcht. Je kunt een vrijblijvend adviesgesprek plannen of een dag meelopen met een van onze adviseurs om te kijken of het traineeship geschikt is voor jou.

Bel of WhatsApp met Biryanta

Veelgestelde vragen

Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een opleidingsprogramma dat recent afgestudeerden of beginnende professionals de kans geeft om praktijkervaring op te doen binnen een specifiek vakgebied of industrie. Het hoofddoel is om jouw vaardigheden en kennis te ontwikkelen door middel van een combinatie van training, mentoring en hands-on werkervaring.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Welke traineeships biedt Lybrae?

Bij Lybrae bieden we traineeships aan op het gebied van bouw, ruimtelijke ontwikkeling, milieu en bestuursrecht.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Wat zijn de voordelen van een traineeship?

Het volgen van een traineeship biedt diverse voordelen. Je krijgt de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen in een echte werkomgeving en hebt de mogelijkheid om kennis op te doen van ervaren mentoren en experts in jouw vakgebied. Een traineeship is specifiek gericht op professionele ontwikkeling en training, wat kan leiden tot een versnelde carrièreontwikkeling en groeikansen binnen je vakgebied.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Heb ik specifieke kwalificaties nodig om deel te nemen aan een traineeship?

Om in aanmerking te komen voor een traineeship dien je te beschikken over een afgeronde bachelor- of masteropleiding in het relevante vakgebied waarin je het traineeship wilt volgen.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Wat onderscheidt een traineeship van een reguliere baan?

Het onderscheid tussen een traineeship en een reguliere baan is minimaal wat betreft de taken, verantwoordelijkheden en deelname aan (junior) projecten. Het belangrijkste verschil is dat je naast je reguliere taken ook deelneemt aan diverse opleidingsdagen. Tijdens deze dagen staat kennisdeling en de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden centraal, wat doorgaans niet het geval is bij een reguliere baan.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Hoe is de begeleiding tijdens het traineeship?

Tijdens een traineeship bij Lybrae kun je rekenen op een grondige begeleiding. Ervaren mentoren zullen je adviseren en vragen beantwoorden. Je krijgt individuele aandacht, hebt toegang tot trainingen en workshops, en de kans om aan diverse projecten te werken. Regelmatige feedback en evaluaties helpen je in je ontwikkeling, terwijl een persoonlijk ontwikkelingsplan je op de juiste koers houdt. Onze bedrijfscultuur bevordert open communicatie en biedt ondersteuning bij je professionele groei.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Hoe lang duurt een traineeship bij Lybrae?

Een traineeship bij Lybrae heeft een duur van 2 jaar.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Is er flexibiliteit in werkuren en locatie binnen het traineeship?

De flexibiliteit varieert per opdracht. In samenwerking met jouw opdrachtgever heb je de mogelijkheid om je werkuren en locatie af te stemmen. Houd er wel rekening mee dat de opleidingsdagen van het traineeship op vaste dagen en locaties plaatsvinden.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Hoe verloopt het selectieproces voor het traineeship?

De selectieprocedure voor het traineeship volgt een vergelijkbare structuur als een sollicitatieprocedure. Het begint met een eerste kennismakingsgesprek met een van onze recruiters. Is er een match? Dan nodigen we je uit voor een vervolggesprek met een van onze accountmanagers en kijken we welke opdracht het beste bij jou past. Zijn we allemaal positief? Dan nodigen we je graag uit om jouw contract te ondertekenen!
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Word ik betaald tijdens een traineeship?

Ja, je wordt zeker betaald tijdens een traineeship. Bij Lybrae bieden we je een salaris tussen € 2300,- en € 2900,- met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering, EB-vergoeding, reiskostenvergoeding / lease-auto, mobiele telefoon, kosteloos toegang tot meer dan 90 trainingsmogelijkheden van GoodHabitz en additionele cursussen of opleidingen. Bij goed functioneren wordt je de mogelijkheid geboden voor een contract voor onbepaalde tijd.

Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Kan ik overal in Nederland aan de slag?

Vanwege onze verspreide kantoren in Nederland hebben we opdrachtgevers in het hele land. Dankzij deze landelijke dekking heb je de mogelijkheid om overal in Nederland aan de slag te gaan. We houden hierbij altijd rekening met jouw reisbereidheid.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Kan ik werken in het buitenland?

Het is bij ons helaas niet mogelijk om in het buitenland te werken. Onze opdrachtgevers bevinden zich alleen in Nederland.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden na afronding van het traineeship?

Na afronding van het traineeship begin je doorgaans als junior adviseur. Van daaruit kun je doorgroeien naar de rol van medior adviseur en uiteindelijk naar senior adviseur. De exacte doorgroeimogelijkheden variëren per functie. Na het traineeship kun je jezelf specialiseren of verbreden binnen je vakgebied.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Kan ik ook stage lopen bij Lybrae?

Natuurlijk is het mogelijk om stage te lopen bij Lybrae! Binnen de vakgebieden bouw, milieu, ruimtelijke ontwikkeling en bestuursrecht hebben we diverse mogelijkheden voor afstudeerstages. Je kunt contact opnemen met onze Campus Recruiter, Biryanta Bol, via telefoonnummer 06-81337879 of b.bol@lybrae.nl voor meer informatie.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Krijg ik een stagevergoeding?

Zeker, je ontvangt een stagevergoeding bij ons. Deze vergoeding is gebaseerd op jouw opleidingsniveau en het aantal uren dat je meewerkt binnen onze organisatie.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Wordt er verwacht dat ik meewerk tijdens de stage?

Ja, tijdens je stage binnen de vakgebieden bouw, ruimtelijke ontwikkeling en bestuursrecht wordt van je verwacht dat je actief deelneemt aan taken en projecten die aan jou zijn toegewezen. Dit biedt je de gelegenheid om praktische ervaring op te doen, je vaardigheden te verbeteren en waardevolle bijdragen te leveren aan het team en de organisatie. Voor stages op het gebied van milieu is de focus voornamelijk gericht op je onderzoekswerk.
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Hoe verschilt een traineeship van een stage?

Een traineeship onderscheidt zich van een stage door zijn langere en diepgaandere karakter. Terwijl een stage meestal gericht is op kennismaking met de werkplek en het uitvoeren van algemene taken, is een traineeship ontworpen om de professionele ontwikkeling te bevorderen en jou als trainee specifiek voor te bereiden op een bepaalde functie of carrièrepad. Hierbij is er vaak sprake van intensievere training, mentoring en meer verantwoordelijkheid in vergelijking met een stage.

Traineeships in cijfers

242

Hoeveel trainees gingen je voor

8,7

Beoordeling traineeships

6

Aantal traineeships per jaar

9

Gem. aantal trainees per klas

Maak impact op jouw leefomgeving

Traineeship Civiele Techniek

Civiele techniek
Gelderland, Overijssel en Utrecht
€2700,- — €3100,-
HBO
36 uur

Afstudeerders opgelet! Ben jij (bijna) klaar met jouw studie en wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen de civiele techniek? Bekijk dan de informatie over ons speciaal voor jou ontwikkelde traineeshi...

Bekijk

Traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling

Ruimtelijke ontwikkeling
Gelderland en Utrecht
€2700,- — €3100,-
HBO
36 uur

Sta jij aan het begin van jouw loopbaan en ben jij je aan het oriënteren op een vliegende start van jouw carrière? Wij hebben dé uitdaging voor jou! Als Trainee Ruimtelijke Ontwikkeling ga jij op o...

Bekijk

Traineeship Milieu

Milieu
Drenthe, Friesland, Groningen en nog 1
€2700,- — €3100,-
HBO/WO
36 uur

Voor ons traineeship milieu zijn wij op zoek naar ambitieuze en enthousiaste kandidaten die zich willen ontwikkelen tot allround milieukundige. Je krijgt de mogelijkheid om binnen verschillende type o...

Bekijk

Traineeship Bouw

Bouwkunde
Drenthe, Friesland, Groningen en nog 1
€2700,- — €3100,-
HBO/WO
36 uur

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van de Wabo en omgevingsrecht, het maken van een kwaliteitsslag en het invoeren van verbeteringen op het gebied van omgevingsrecht binnen de o...

Bekijk

Traineeship civiele techniek

Civiele techniek
Noord-Brabant
€2300,- — €2800,-
HBO

Afstudeerders opgelet! Ben jij (bijna) klaar met jouw studie en wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen de civiele techniek? Bekijk dan eens de informatie over ons speciaal voor jou ontwikkelde train...

Bekijk

Traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling

Ruimtelijke ontwikkeling
Noord-Brabant
€2500,- — €2900,-
HBO

Sta jij aan het begin van jouw loopbaan en ben jij je aan het oriënteren op een vliegende start van jouw carrière? Wij hebben dé uitdaging voor jou! Als Trainee Ruimtelijke Ontwikkeling ga jij op o...

Bekijk
Open sollicitaties stellen we ook altijd op prijs!

Maak kennis met trainees die jou al voorgingen

Actueel

Algemeen
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars
16 april 2024

Even voorstellen: onze young professional Wessel

Graag stellen we Wessel Hendrikx aan je voor, een enthousiaste young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

Bouwen
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars
9 april 2024

Een traineeship Bouw, hoe gaat dat in de praktijk?

We spreken Bo Gielen (21) uit Oudenbosch. In 2023 studeerde ze af als Bouwkundige aan Avans Hogeschool te Tilburg. Nu werkt ze als trainee Bouwkunde bij Lybrae. "Mijn doel is om middels het traineeshi...

Algemeen
Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars
26 maart 2024

Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Graag stellen we Lars Jansen aan je voor, een toegewijde young professional met waardevolle ervaring op het gebied van energietransitie bij de overheid....