20-jarig jubileumfeest

Lybrae traineeships

Leg dé basis waarop je de rest van je leven kan bouwen

Ben jij op zoek naar een vliegende start van jouw carrière na het afronden van je studie? En lijkt het jou interessant om aan de slag te gaan met uitdagende projecten voor gemeenten of omgevingsdiensten mét de zekerheid van een (vast) contract? Dan hebben wij dé kans voor jou!

Met een traineeship van Lybrae word jij dé expert binnen jouw vakgebied en haal je de laatste nieuwe (vak)kennis in huis binnen de vakgebieden ruimtelijke ontwikkeling, bouw, milieu, civiele techniek en energie & duurzaamheid. Naast de opleiding die je volgt, ga je onder de vleugels van een senior collega aan de slag met actuele vraagstukken binnen onze samenleving, zoals woningnood, duurzaamheid of watermanagement. Daarbij krijg je de mogelijkheid om binnen jouw vakgebied te werken aan verschillende projecten bij diverse opdrachtgevers. Zo krijg jij de ruimte om te ontdekken waar jouw kracht ligt en word je specialist binnen jouw vakgebied. Van talentvolle starter naar ervaren professional.

Daarom kies je voor een traineeship bij Lybrae

  • Een steile leercurve door ons op maat gemaakt ontwikkelplan, afgestemd op jouw behoeften;
  • Ontdekken wat bij jou past doordat je aan de slag gaat met verschillende projecten voor gemeenten en omgevingsdiensten;
  • Goede begeleiding waardoor jij je sneller kunt ontwikkelen tijdens je loopbaan;
  • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris tussen de € 2300,- en € 2900,- bruto per maand, collectieve pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering, EB-vergoeding, reiskostenvergoeding/leaseauto en mobiele telefoon;
  • Volop doorgroeimogelijkheden en bij goed functioneren een vast contract;
  • Je bouwt snel aan een groot netwerk doordat je veel mensen leert kennen;
  • Borrels en events die in het teken staan van ontspannen, genieten en kennis delen;
  • Enthousiaste, deskundige & betrokken collega’s die jou vooruit helpen.

Wat maakt onze aanpak zo speciaal?

Wij geloven dat leren niet alleen in de boeken plaatsvindt. We nemen theorie en laten het tot leven komen in de vorm van praktijkgerichte casussen. Daarmee krijg jij als trainee bij Lybrae een levensechte ervaring en voorbereiding voor jouw toekomstige rol binnen een gemeente, omgevingsdienst of andere overheidsinstantie.

Deze aanpak is het resultaat van een nauwe samenwerking met professionals uit het werkveld en onze diepgaande ervaring in het opleiden en begeleiden van mensen. Het resultaat? Een krachtige formule voor leren die jou klaarstoomt voor het maken van impact binnen gemeenten en daarbuiten.

Meer over Lybrae

Lybrae helpt al jaren (regionale) omgevings-, uitvoerings- en milieudiensten, gemeenten, provincies, waterschappen en andere overheden vooruit. Dit doen we samen met ruim 350 collega’s die dagelijks het verschil maken binnen de specialismes bouw, milieu, civiele techniek, ruimtelijke ontwikkeling en bestuursrecht voor ruim 100 opdrachtgevers door heel Nederland. Daarbij zoeken we altijd de grenzen op − en als het even kan, verleggen we die. Geheel gedreven vanuit onze expertise én passie voor de fysieke leefomgeving.

Maak kennis met trainees die jou al voorgingen

Onze kernwaarden voor jou

Plezier

Betrokkenheid

 

Winnen

Vrijheid

Hulp nodig met kiezen? Of wil je meer informatie over onze traineeships?

We helpen je graag om te ontdekken wat het beste bij jou matcht. Je kunt een vrijblijvend adviesgesprek plannen of een dag meelopen met een van onze adviseurs om te kijken of het traineeship geschikt is voor jou.

Bel of whatssapp met Biryanta

Veelgestelde vragen

20-jarig jubileumfeest

Kan ik ook stage lopen bij Lybrae?

Natuurlijk is het mogelijk om stage te lopen bij Lybrae! Binnen de vakgebieden bouw, milieu en ruimtelijke ontwikkeling hebben we diverse mogelijkheden voor afstudeerstages. Je kunt contact opnemen met onze Campus Recruiter, Biryanta Bol, via telefoonnummer 06-81337879 voor meer informatie en om je interesse te tonen.
20-jarig jubileumfeest

Krijg ik een stagevergoeding?

Zeker, je ontvangt een stagevergoeding bij ons. Deze vergoeding is gebaseerd op jouw opleidingsniveau en het aantal uren dat je meewerkt binnen onze organisatie.
20-jarig jubileumfeest

Wordt er verwacht dat ik meewerk tijdens de stage?

Ja, tijdens je stage binnen de vakgebieden ruimtelijke ontwikkeling en bouw wordt van je verwacht dat je actief deelneemt aan taken en projecten die aan jou zijn toegewezen. Dit biedt je de gelegenheid om praktische ervaring op te doen, je vaardigheden te verbeteren en waardevolle bijdragen te leveren aan het team en de organisatie. Voor stages op het gebied van milieu is de focus voornamelijk gericht op je onderzoekswerk.
20-jarig jubileumfeest

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een opleidingsprogramma dat recent afgestudeerden of beginnende professionals de kans geeft om praktijkervaring op te doen binnen een specifiek vakgebied of industrie. Het hoofddoel is om jouw vaardigheden en kennis te ontwikkelen door middel van een combinatie van training, mentoring en hands-on werkervaring.
20-jarig jubileumfeest

Hoe verschilt een traineeship van een stage?

Een traineeship onderscheidt zich van een stage door zijn langere en diepgaandere karakter. Terwijl een stage meestal gericht is op kennismaking met de werkplek en het uitvoeren van algemene taken, is een traineeship ontworpen om de professionele ontwikkeling te bevorderen en jou als trainee specifiek voor te bereiden op een bepaalde functie of carrièrepad. Hierbij is er vaak sprake van intensievere training, mentoring en meer verantwoordelijkheid in vergelijking met een stage.
20-jarig jubileumfeest

Wat zijn de voordelen van een traineeship?

Het volgen van een traineeship biedt diverse voordelen. Je krijgt de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen in een echte werkomgeving en hebt de mogelijkheid om kennis op te doen van ervaren mentoren en experts in jouw vakgebied. Een traineeship is specifiek gericht op professionele ontwikkeling en training, wat kan leiden tot een versnelde carrièreontwikkeling en groeikansen binnen je vakgebied.
20-jarig jubileumfeest

Welke traineeships biedt Lybrae?

Bij Lybrae bieden we traineeships aan op het gebied van bouw, ruimtelijke ontwikkeling en milieu.
20-jarig jubileumfeest

Hoe lang duurt een traineeship bij Lybrae?

Een traineeship bij Lybrae heeft een duur van 2 jaar.
20-jarig jubileumfeest

Word ik betaald tijdens een traineeship?

Ja, je wordt zeker betaald tijdens een traineeship. Bij Lybrae bieden we je een salaris tussen € 2300,- en € 2900,- met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering, EB-vergoeding, reiskostenvergoeding / lease-auto, mobiele telefoon, kosteloos toegang tot meer dan 90 trainingsmogelijkheden van GoodHabitz en additionele cursussen of opleidingen. Bij goed functioneren wordt je de mogelijkheid geboden voor een contract voor onbepaalde tijd.

20-jarig jubileumfeest

Heb ik specifieke kwalificaties nodig om deel te nemen aan een traineeship?

Om in aanmerking te komen voor een traineeship dien je te beschikken over een afgeronde bachelor- of masteropleiding in het relevante vakgebied waarin je het traineeship wilt volgen.
20-jarig jubileumfeest

Hoe is de begeleiding tijdens het traineeship?

Tijdens een traineeship bij Lybrae kun je rekenen op een grondige begeleiding. Ervaren mentoren zullen je adviseren en vragen beantwoorden. Je krijgt individuele aandacht, hebt toegang tot trainingen en workshops, en de kans om aan diverse projecten te werken. Regelmatige feedback en evaluaties helpen je in je ontwikkeling, terwijl een persoonlijk ontwikkelingsplan je op de juiste koers houdt. Onze bedrijfscultuur bevordert open communicatie en biedt ondersteuning bij je professionele groei.
20-jarig jubileumfeest

Kan ik overal in Nederland aan de slag?

Vanwege onze verspreide kantoren in Nederland hebben we opdrachtgevers in het hele land. Dankzij deze landelijke dekking heb je de mogelijkheid om overal in Nederland aan de slag te gaan. We houden hierbij altijd rekening met jouw reisbereidheid.
20-jarig jubileumfeest

Kan ik werken in het buitenland?

Het is bij ons helaas niet mogelijk om in het buitenland te werken. Onze opdrachtgevers bevinden zich alleen in Nederland.

Maak impact op jouw leefomgeving

Directievoerder civiele techniek

Civiele techniek
Noord-Brabant
€2300,- — €4500,-
HBO

Ben jij als directievoerder benieuwd naar welke mogelijkheden wij je kunnen bieden in de civiele techniek? Neem dan eens contact met ons op! Als Directievoerder voer jij directie en toezicht op de uit...

Bekijk

Projectleider Civiele techniek

Civiele techniek
Noord-Brabant
€3500,- — €5500,-
HBO

Ben jij als projectleider op zoek naar een nieuwe uitdaging in de civiele techniek én lijkt het jou interessant om via een specialistische en betrokken club te werken? Lees dan verder! Als projectle...

Bekijk

Werkvoorbereider civiele techniek

Civiele techniek
Noord-Brabant
€2300,- — €4100,-
MBO+

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als werkvoorbeider en wil jij aan de slag via dé specialist in de civiele techniek? Lees dan snel verder! Als werkvoorbereider ben jij een belangrijke schak...

Bekijk

Jurist Bestuursrecht/Milieurecht

Bestuursrecht
Noord-Brabant
€3000,- — €5500,-
WO
16 tot 40 uur

Voor een van de grootste rechtsbijstandsverzekeraars in Midden-Brabant zijn wij op zoek naar een Jurist Bestuursrecht/Milieurecht die ons team komt versterken. Als Jurist Bestuursrecht/Milieurecht b...

Bekijk

Beleidsmedewerker duurzaamheid

Milieu
Noord-Brabant
€2500,- — €5000,-
HBO/WO
16 tot 36 uur

Wil jij graag aan de slag met het verduurzamen van de samenleving en heb jij affiniteit met het werken binnen de overheid? Dan is de functie van beleidsmedewerker duurzaamheid iets voor jou! Ter uitb...

Bekijk

Bouwplantoetser/ Casemanager

Bouwkunde
Noord-Brabant
€2500,- — €5500,-
HBO/WO
16 tot 36 uur

Als ervaren bouwplantoetser/casemanager treed jij op als contactpersoon voor diverse gemeenten in het land. Deze gemeenten schakelen jouw expertise in om vergunningsaanvragen te toetsen op volledighei...

Bekijk
Open sollicitaties stellen we ook altijd op prijs!

Actueel

Bouwen
20-jarig jubileumfeest
18 juli 2023

Onzekerheid Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van korte duur: Terecht of onterecht?

Op dinsdagavond 11 juli heeft de Eerste Kamer een motie aangenomen waarin zij minister De Jonge verzoekt om het invoeren van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) uit te stellen. Dit heeft ge...

Werken bij
20-jarig jubileumfeest
16 november 2022

Het taakveld van een toezichthouder bouw

Lybrae collega Fred is vanuit zijn rol als toezichthouder bouw actief betrokken bij alle (ver)bouw projecten binnen de gemeente Voorst die vergunning plichtig zijn. Met ruim 40 jaar ervaring binnen he...

Werken bij
20-jarig jubileumfeest
4 oktober 2022

20-jarig jubileumfeest

Lybrae blaast 20 kaarsjes uit en dat hebben we gevierd! ...