Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Graag stellen we Lars Jansen aan je voor, een toegewijde young professional met waardevolle ervaring op het gebied van energietransitie bij de overheid.

Robin Deuss

Robin Deuss

Categorie
Algemeen

Publicatie
26 maart 2024

Graag stellen we Lars Jansen aan je voor, een toegewijde adviseur met waardevolle ervaring op het gebied van de energietransitie binnen de overheid. Na het voltooien van zijn Master in Bestuurskunde, heeft Lars ruim twee jaar bij een gemeente gewerkt, waar hij zich heeft verdiept in complexe vraagstukken rondom duurzaamheid. Zijn passie en drive voor het creëren van een duurzamere leefomgeving maakt hem een uitstekende toevoeging aan jouw team. We gingen in gesprek met Lars over zijn ervaringen en ambities:

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Mijn naam is Lars Jansen, 26 jaar oud en sinds maart versterk ik het team van Lybrae als Adviseur Duurzaamheid. Mijn passie voor publieke vraagstukken ontdekte ik tijdens mijn studie, waarbij ik vooral geïnteresseerd raakte door de manier waarop (lokale) overheden omgaan met vaak complexe vraagstukken. Mede hierdoor heb ik de Master Bestuurskunde gevolgd van Tilburg University, waar ik me specialiseerde in het thema ’transition to a sustainable society’. De reden dat ik hiervoor gekozen heb is vanwege de uitdagende opgaven op het gebied van duurzaamheid, klimaatverandering en energie die in de komende jaren op ons afkomen.”

Kun je wat vertellen over je vakgebied en opgedane ervaring hierin?
De afgelopen tweeënhalf jaar heb ik mij intensief beziggehouden met de energietransitie binnen  gemeente Waalwijk, waarbij mijn focus lag op het een project rondom de realisatie van grootschalige opwekking van duurzame energie. Deze projecten trokken de aandacht van diverse betrokken partijen, wat de complexiteit en het belang ervan benadrukt. Tijdens dit traject heb ik veel ervaring opgedaan met politieke, bestuurlijke, maatschappelijke en ambtelijke belangen en verhoudingen. Het schakelen op verschillende niveaus en tussen verschillende belangen vond ik erg interessant en uitdagend, zeker met mijn achtergrond in bestuurskunde.”

Wat maakt jou van toegevoegde waarde als collega?
“Als collega probeer ik zaken altijd van verschillende perspectieven te bekijken, waarbij ik de belangen van verschillende stakeholders helder in kaart breng. Hierbij vind ik het belangrijk om oplossingsgericht te werken en waar nodig ‘out of the box’ te denken. Samenwerken, openheid en een goede communicatie vind ik hierin heel belangrijk. Ik ben erop gericht om zowel korte- als langetermijndoelstellingen te realiseren, steeds met het besef dat succesvolle energietransitie een gezamenlijke inspanning vereist van de overheid en alle belanghebbenden.”

Foto Lars

Waarom heb je voor Lybrae gekozen?
“Met Lybrae had ik al geruime tijd contact en dat heb ik altijd als prettig ervaren. Tijdens de gesprekken voelde ik een klik en merkte ik dat mijn verwachtingen en ambities op een constructieve manier werden besproken. Ik heb gewacht met de overstap naar Lybrae om mijn toenmalige opdracht goed af te ronden. Gedurende die tijd bleef het contact warm, waardoor Lybrae nu voor mij de juiste werkgever is om de volgende stap in mijn carrière te maken.”

Lars inschakelen voor jouw duurzaamheidsvraagstuk?

Lars is vanaf heden beschikbaar voor 36 uur per week in de regio Gelderland, Noord-Limburg, Noord-Brabant en West- Overijssel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dennis Balfoort.

Dennis Balfoort
Dennis Balfoort Accountmanager Arnhem

Onze toegevoegde waarde voor uw uitdaging

Nederland duurzamer, samen maken we het mogelijk. Dit blijkt uit de projecten die wij voor onze opdrachtgevers uitvoeren, uit de kansen die we voor onze mensen scheppen en uit onze inzet om een gezond leefklimaat binnen de fysieke omgeving te creëren en behouden. Dit doen wij samen met:

  • projectleiders/projectmanagers om uw projecten in goede banen te leiden en de gewenste resultaten te bereiken én bewaken.
  • specialistische adviseurs in een van bovengenoemde facetten binnen het vakgebied van energie & duurzaamheid, op afstand of bij u op locatie.
  • young professionals met een drive om zaken voor elkaar te krijgen, boordevol nieuwe inzichten en innovatieve ideeën.

Een duurzame toekomst.

Met duurzaamheid als kernpunt bij alles wat wij doen, streven we naar een maximale inzet om de kwaliteit van de fysieke leefomgeving te verbeteren. Onze activiteiten hebben een directe impact op het leven van mensen en de planeet. Samen met onze professionals en opdrachtgevers leveren we samen een bijdrage aan een duurzame toekomst.

Lybrae koppelt uw energie en duurzaamheidsvraagstukken aan innovatieve oplossingen. Onze professionals zijn daadkrachtig, kennen de ins-en outs en de laatste ontwikkelingen binnen de markt en denken en handelen oplossingsgericht. Wij voorzien u van de juiste specialisten. Heeft u een vraagstuk waarbij u extra kennis en/of capaciteit kunt gebruiken?

 

Onze experts zijn gespecialiseerd in:

  • bouwfysica
  • energietoezicht
  • maatwerkadvies energiebesparing
  • stikstof metingen
  • informatieplicht energiebesparing
  • energielabel certificeringen

De kracht van Lybrae
Wilt u meer halen uit uw projecten? Schakel onze hulp in voor uw civieltechnische vraagstukken. Op afstand vanaf onze eigen kantoren of bij u op locatie, voor elk project – kort of lang, eenvoudig of complex – hebben wij een oplossing. Wij zorgen voor expertise die precies aansluit op uw wensen, en zetten graag net die stap extra. Dat maakt ons dé specialist binnen de fysieke leefomgeving.  

Neem contact op

Daarom kiest u voor Lybrae

Ontzorging in uw belangrijkste processen

 

Kennis en capaciteit voor uw vraagstuk, op afstand of bij u op locatie

Landelijke dekkingsgraad

Heldere communicatie

Lees verder

Algemeen
22 mei 2024

Even voorstellen: young professional Déjan

Graag stellen we Déjan Jurriëns aan je voor, een gemotiveerde young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

Algemeen
8 mei 2024

Maak kennis met APV-vergunningverlener Marijke

Graag stellen we Marijke aan je voor, een toegewijde vergunningverlener met waardevolle ervaring op het gebied APV vergunningen....

Ontwikkelingen in de markt
1 mei 2024

Lybrae versterkt stedelijke- en infrastructuur projecten in Limburg met nieuwe raamovereenkomst

"Deze samenwerking markeert een significante stap vooruit voor Limburg," vertelt Marleen de Bont, Bid- en Tendermanager van Lybrae. "Het is mooi om onze expertise toe te kunnen passen en we kijken ern...

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging