Waarom Jeroen voor Lybrae koos

Sneller schakelen binnen een dynamische organisatie. Die behoefte maakte dat Jeroen in februari 2021 na twaalf jaar zijn overstap maakte van de gemeente naar Lybrae. Daar kijkt hij tot op de dag van vandaag zeer tevreden op terug. “Na het behalen van mijn tweede bachelor diploma wilde ik mijn horizon verbreden. Dankzij Lybrae kan dat.”  Lees zijn verhaal.

Functie
In gesprek met Jeroen, adviseur civiele techniek

Waarom heb je de overstap naar Lybrae gemaakt?
“Nadat ik de switch gemaakt had van het vakgebied cultuurtechniek naar civiele techniek en ik mijn civieltechnische Hbo-diploma in 2020 behaald had, wilde ik mijn horizon verbreden. Ik zocht een niet-politieke werkomgeving om meer diepgang in mijn werkzaamheden te creëren binnen integrale projecten in de openbare ruimte. Dat vond ik in Lybrae.

Wat ik mooi vind aan op projectbasis werken is dat je een groot netwerk om je heen hebt. Ik heb in het afgelopen jaar zoveel mensen leren kennen met elk hun eigen specialisme in verschillende disciplines. Dat lukt je binnen een kleine organisatie simpelweg niet. Daarnaast komen er door de korte lijnen veel sneller projecten tot stand en ga je in een hoger tempo van concept tot uitvoering. Het is mooi om die kennis en ervaringen met elkaar uit te kunnen wisselen.”

“Mijn werk is dynamischer, de diversiteit aan mensen is groter, en er zijn veel meer projecten.”

Met welk project ben je op dit moment bezig?
“Momenteel ben ik bezig met de reconstructie van de Burgemeestersbuurt in Tilburg. Een bijzondere opdracht. Vorig jaar zijn er op verschillende plekken kleine gaslekken ontdekt onder bomen in deze buurt. Vanwege veiligheid is er daarom snelheid geboden bij de realisatie van het project. In samenspraak met het team van vakspecialisten vanuit gemeente Tilburg is er een ontwerp gemaakt voor zowel een nieuwe gas- en waterleiding, een nieuw vuilwater- en infiltratieriool en de daarop afgestemde bovengrondse inrichting in de Burgemeestersbuurt. Daarbij hebben we de technische randzaken kritisch onder de loep genomen, om te kijken wat wel of niet kan. Vanwege de urgentie van deze opdracht is er geen origineel bestek gemaakt en is het plan in slechts een halfjaar tot stand gekomen. Dat betekent dat we maandag 11 april jl. al van start zijn gegaan met de uitvoering. Dit soort projecten waarin gewerkt wordt in een bouwteam brengen de nodige uitdagingen met zich mee en juist die opdrachten grijp ik graag met beide handen aan. Daar leer je veel van.”

Lybrae

Jeroen bij het project in de Burgemeesterbuurt van Tilburg

Wat is jouw stip op de horizon?
“Ik ben eigenlijk op de stip van mijn horizon. Het werk wat ik nu doe is exact wat ik altijd geambieerd heb om te doen. Ik ben van de praktijk, wil dingen doen en maken en in contact staan met de verschillende partijen om me heen. Dat vind ik prachtig. Ik zit hier echt op mijn plek.”

Een grote organisatie, die klein voelt. Kun je dat uitleggen?
“Ondanks dat Lybrae een grote organisatie is, zijn de lijntjes kort en is er altijd ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Ik heb een goede klik met mijn accountmanager Hasret. Ze is heel betrokken, schakelt snel wanneer het nodig is en is altijd beschikbaar voor een praatje. Dat is voor mij een belangrijke meerwaarde.”

Kom je werken bij Lybrae? Dan helpen wij jou verder in je carrière.

Check onze vacatures of neem voor meer informatie contact op met ons! 

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging