Klaar voor een duurzame toekomst

Adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Werken bij Lybrae.

Aan de slag als adviseur ruimtelijke ontwikkeling

In de wereld van stadsplanning, bouwprojecten en het creëren van duurzame leefomgevingen speelt de adviseur ruimtelijke ontwikkeling een cruciale rol. Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling help je overheden, bedrijven en projectontwikkelaars om ruimte efficiënt en duurzaam in te richten. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe woonwijken, herinrichting van bestaande gebieden of het optimaliseren van infrastructuur. Je zorgt ervoor dat alle ruimtelijke plannen naadloos aansluiten bij de geldende wetgeving, maatschappelijke wensen en milieuaspecten.

Ben je geïnteresseerd in een carrière als adviseur ruimtelijke ontwikkeling? Als adviseur werk je aan uiteenlopende projecten en ben jij verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van diverse dossiers. Je werkt samen met diverse stakeholders, zoals gemeenten, projectontwikkelaars, architecten en bewoners, om de meest optimale invulling van een ruimte te realiseren.

Vacature adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Wat doet een adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling begeleid je vergunningsprocessen en zorg je ervoor dat projecten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Dit kan een uitdagend en complex traject zijn, waarbij veel verschillende regels en belangen moeten worden meegenomen. Het adviseren over omgevingsplannen, het opstellen van ruimtelijke onderbouwingen en het beoordelen van plannen op juridische haalbaarheid behoren tot de kerntaken. Hierbij worden maatschappelijke trends, zoals vergrijzing, klimaatverandering en de energietransitie geregeld meegenomen in de plannen.

Samen met betrokken adviseurs van de andere vakdisciplines wordt gekeken naar de mogelijkheden van het project. Is er sprake van een goede ruimtelijke ordening? Daar waar mogelijk ondersteunen wij de aanvragers om de projecten daadwerkelijk te kunnen realiseren. Zo ben ik betrokken geweest bij verschillende transformatie projecten. Hierbij worden bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden getransformeerd naar woningen. Als adviseur ga je samen met de initiatiefnemers kijken naar de mogelijkheden van het plan. Zo draag ik, als adviseur ruimtelijke ontwikkeling, mijn steentje bij aan de woningcrisis/woningtekort. – Emiel Cauberg, adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Vacature adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij Lybrae krijg je

  • Een uitdagende functie met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling;
  • Een vast contactpersoon en loopbaanbegeleiding via Lybrae;
  • Mogelijkheden tot opleiding en bijscholing binnen jouw vakgebied;
  • Een competitief salaris passend bij jouw ervaring en expertise;
  • De mogelijkheid tot een leaseauto of reiskostenvergoeding;
  • Diverse team- en bedrijfsuitjes om de teamspirit te versterken.

Bij Lybrae geniet je als adviseur ruimtelijke ontwikkeling van de zekerheid van een vaste aanstelling, terwijl je continu wordt uitgedaagd door de diversiteit en dynamiek van werken op projectbasis. Hierdoor blijft je werk afwisselend en boeiend.

Opleiding adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Om adviseur ruimtelijke ontwikkeling te worden heb je minimaal een hbo- of wo-opleiding in stedenbouw, planologie, ruimtelijke ordening of een gerelateerde studie nodig als basis. Belangrijke competenties zijn analytisch denken, communicatievaardigheden, juridische kennis, creatief probleemoplossend vermogen en projectmanagement. Mocht je volledig aan de slag willen gaan als RO adviseur dan kun je altijd na je studie een traineeship doen via onze Lybrae Academy of starten met een basisopleiding ruimtelijke ontwikkeling.

Vacature adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Voor diverse gemeenten door heel Nederland zijn we op zoek naar ruimtelijke talenten. Wil jij een bijdrage leveren aan de optimale inrichting van de leefomgeving? Dan zoeken wij jou als adviseur ruimtelijke ontwikkeling! Als je op projectbasis werkt, krijg je de kans om bij verschillende gemeenten aan de slag te gaan, wat zorgt voor veel afwisseling en uitdaging in je werk. Daarnaast kun je altijd terugvallen op de expertise van je Lybrae collega’s. Al meer dan 400 professionals gingen je voor en zetten zich dagelijks in om onze leefruimte te verduurzamen en verbeteren. Zo ontzorgt Lybrae al ruim 165 opdrachtgevers door heel Nederland met complexe uitdagingen binnen de fysieke leefomgeving.

Bekijk onze vacatures

Wat medewerkers over Lybrae zeggen

Het stappenplan tot adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij Lybrae

Klaar voor een duurzame toekomst

Solliciteren

Past adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij jou en in het verlengde ligt van jouw ambities? Overtuig ons dan waarom jij de juiste professional bent voor deze vacature! Wil je nog meer weten over onze organisatie? Lees hier meer over ons.

Zit er nog niks voor je bij? Helemaal niet erg. Wekelijks plaatsen we nieuwe vacatures online die wél bij jou kunnen passen.

Klaar voor een duurzame toekomst

Contact

Past de vacature bij jouw werkervaring en ambities? Dan nodigen we je graag uit voor een kopje koffie en een goed gesprek.
Klaar voor een duurzame toekomst

Hebben we een match?

We zijn benieuwd naar de ambities die je hebt voor de toekomst en of er een match is tussen jou en Lybrae. Uiteraard kijken we ook naar de mogelijkheden; welke stappen zou je kunnen maken als professional en past Lybrae als werkgever bij jou? Dit alles vatten we samen in een eerste gesprek.
Klaar voor een duurzame toekomst

Inventarisatie van de werkplek

Is je gesprek succesvol verlopen? Dan kijk je samen met ons of de nieuwe werkplek bij je past. We inventariseren de opdracht samen met de klant en stellen het gewenste eindresultaat op.
Klaar voor een duurzame toekomst

Een nieuwe baan bij Lybrae

Het is zover, welkom bij het team! Vanaf nu ga je aan de slag met het vraagstuk van de klant en werk je toe naar een volgende opdracht. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je kennis en vaardigheden kunt uitbreiden, bieden we je via de Lybrae Academy graag opleidingen, workshops en interessante opdrachten aan.
Klaar voor een duurzame toekomst

Jouw carrière bij Lybrae

Tussentijds heb je evaluatiemomenten met je accountmanager om zo het meeste uit je loopbaan te halen en bekijken we of je nog steeds plezier in jouw functie hebt.

Bekijk ook de mogelijkheden tot planoloog of stedenbouwkundig ontwerper

Bekijk ook de mogelijkheden om je carrière voort te zetten als planoloog of stedenbouwkundig ontwerper. In deze rollen lever je een directe bijdrage aan de ruimtelijke ontwikkeling van steden en regio’s. Als planoloog focus je op strategische beleidsvorming, terwijl je als stedenbouwkundig ontwerper de visuele en functionele inrichting van gebieden vormgeeft. Beide functies bieden volop uitdagingen en kansen om mee te werken aan toekomstbestendige en leefbare omgevingen.

Ben je geïnteresseerd in een carrière als adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij Lybrae?

Bekijk dan de vacature of neem contact met ons op.

Meld je aan voor de Lybrae nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam