146 vacatures

Even voorstellen: Andre van den Boorn

Leidinggevende, projectmanager, docent en verbinder. André (56) is het allemaal. Met een brede helikopterview en veel energie en enthousiasme leidt hij zijn projecten in goede banen. Daar komt een hoop kennis én (werk)plezier bij kijken. Benieuwd naar zijn eerste project bij Lybrae? André vertelt.

Categorie
Werken bij

Gepubliceerd op
1 december 2021

Werken bij

“Per 1 december 2021 kom ik officieel aan boord bij Lybrae en ga ik aan de slag met een eerste project voor zusterbedrijf Omgevingsdienst Nederland. Daar ga ik bouwen aan het opzetten en inrichten van een team binnen het vakgebied Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) en het vormgeven van een compleet nieuw traineeship RO.”

Over Andre
André (56), woonachtig in het mooie Limburgse Eijsden, studeerde af als Weg- & Waterbouwkundige en fungeerde vervolgens zes jaar lang als beroepsmilitair binnen het Nederlandse leger. Na deze periode vervolgde hij zijn weg binnen het fysieke domein, werkte hij voor diverse gemeentes, ingenieurs- en adviesbureaus.

“Mijn drijfveer is mensen bij elkaar brengen en samen met

een team een opdracht tot een goed einde brengen.”

Het managen van projecten en mensen is de rode draad binnen zijn loopbaan. “Wat ik leuk vind is bezig zijn met het resultaat, maar wat het werk écht leuk maakt is dat ik mensen daarin kan meenemen. Mijn drijfveer is mensen bij elkaar brengen en samen met een team een opdracht tot een goed einde brengen. Dit neem ik mee in al mijn werkzaamheden, van projectmanagement bij een woningbouwontwikkeling, onderwijshuisvesting of herontwikkelingen tot aan bedrijventerreinontwikkelingen. Alles is fysiek georiënteerd met een bijzondere belangstelling in het aansturen van mensen, daar ligt mijn kracht.”

Het eerste project
“Met het oog op de ontwikkelingen in de markt en de toenemende vraag aan gekwalificeerde mensen gaan wij binnen Omgevingsdienst Nederland een traineeship RO opzetten. Dit traineeship, dat van start in maart/april 2022, heeft een doorlooptijd van 24 maanden, waarbij het eerste jaar in het teken staat van theoretische kennis vergaren en (veel) oefenen in de praktijk. In het daaropvolgende jaar wordt de opgedane kennis en ervaringen getoetst middels casuïstiek. Bovendien worden de trainees intensief begeleidt door onder andere mijzelf.

Wij gaan met dit traineeship niet alleen de focus op individuele ontwikkeling leggen, maar ook op ontwikkeling in groepsverband. Juist de groepsdynamiek is een belangrijke pijler binnen het werkveld, welke deelnemers meenemen in hun gehele loopbaan.”

Even voorstellen Andre van den Boorn

Andre van den Boorn.

Vooruitblik
“Na het vormen en ‘tot leven brengen’ van het traineeship RO én het uitbouwen van het team RO, zal ik gedeeltelijk bij Lybrae weer aan de slag gaan met projecten in het werkveld. Maar de begeleiding van trainees wordt natuurlijk voortgezet. Met het oog op de ontwikkelingen in Nederland en de bouw van één miljoen woningen, zal dit projectenwerk ongetwijfeld samenhangen met woningbouwontwikkeling. Zo leveren wij weer een bijdrage aan het verder ontwikkelen van onze fysieke leefomgeving.”

Meer informatie over het traineeship RO?

Neem contact op met Monique ten Thije via 06 131 808 22 of opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl.

Lees verder

Werken bij
16 november 2022

Het taakveld van een toezichthouder bouw

Lybrae collega Fred is vanuit zijn rol als toezichthouder bouw actief betrokken bij alle (ver)bouw projecten binnen de gemeente Voorst die vergunning plichtig zijn. Met ruim 40 jaar ervaring binnen he...

Werken bij
4 oktober 2022

20-jarig jubileumfeest

Lybrae blaast 20 kaarsjes uit en dat hebben we gevierd! ...

Werken bij
15 september 2022

Van rechtenstudenten naar casemanagers bouw

Emma en Lejla zijn sinds mei ’22 werkzaam bij Lybrae. Dat ze als bouwkundige aan de slag zouden gaan hadden ze echter nooit kunnen bedenken toen ze een krabbel onder hun diploma zette. Maar spijt? A...

guid ?> guid ?>

Whitepaper Omgevingswet

De uitgestelde Omgevingswet is een hot topic. Ben jij klaar voor de komst van de nieuwe wet? Download onze whitepaper en start vandaag nog!