Even voorstellen: Andre van den Boorn

Leidinggevende, projectmanager, docent en verbinder. André (56) is het allemaal. Met een brede helikopterview en veel energie en enthousiasme leidt hij zijn projecten in goede banen. Daar komt een hoop kennis én (werk)plezier bij kijken. Benieuwd naar zijn eerste project bij Lybrae? André vertelt.

Categorie
Werken bij

Publicatie
1 december 2021

“Per 1 december 2021 kom ik officieel aan boord bij Lybrae en ga ik aan de slag met een eerste project voor zusterbedrijf Omgevingsdienst Nederland. Daar ga ik bouwen aan het opzetten en inrichten van een team binnen het vakgebied Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) en het vormgeven van een compleet nieuw traineeship RO.”

Over Andre
André (56), woonachtig in het mooie Limburgse Eijsden, studeerde af als Weg- & Waterbouwkundige en fungeerde vervolgens zes jaar lang als beroepsmilitair binnen het Nederlandse leger. Na deze periode vervolgde hij zijn weg binnen het fysieke domein, werkte hij voor diverse gemeentes, ingenieurs- en adviesbureaus.

“Mijn drijfveer is mensen bij elkaar brengen en samen met

een team een opdracht tot een goed einde brengen.”

Het managen van projecten en mensen is de rode draad binnen zijn loopbaan. “Wat ik leuk vind is bezig zijn met het resultaat, maar wat het werk écht leuk maakt is dat ik mensen daarin kan meenemen. Mijn drijfveer is mensen bij elkaar brengen en samen met een team een opdracht tot een goed einde brengen. Dit neem ik mee in al mijn werkzaamheden, van projectmanagement bij een woningbouwontwikkeling, onderwijshuisvesting of herontwikkelingen tot aan bedrijventerreinontwikkelingen. Alles is fysiek georiënteerd met een bijzondere belangstelling in het aansturen van mensen, daar ligt mijn kracht.”

Het eerste project
“Met het oog op de ontwikkelingen in de markt en de toenemende vraag aan gekwalificeerde mensen gaan wij binnen Omgevingsdienst Nederland een traineeship RO opzetten. Dit traineeship, dat van start in maart/april 2022, heeft een doorlooptijd van 24 maanden, waarbij het eerste jaar in het teken staat van theoretische kennis vergaren en (veel) oefenen in de praktijk. In het daaropvolgende jaar wordt de opgedane kennis en ervaringen getoetst middels casuïstiek. Bovendien worden de trainees intensief begeleidt door onder andere mijzelf.

Wij gaan met dit traineeship niet alleen de focus op individuele ontwikkeling leggen, maar ook op ontwikkeling in groepsverband. Juist de groepsdynamiek is een belangrijke pijler binnen het werkveld, welke deelnemers meenemen in hun gehele loopbaan.”

Even voorstellen Andre van den Boorn

Andre van den Boorn.

Vooruitblik
“Na het vormen en ‘tot leven brengen’ van het traineeship RO én het uitbouwen van het team RO, zal ik gedeeltelijk bij Lybrae weer aan de slag gaan met projecten in het werkveld. Maar de begeleiding van trainees wordt natuurlijk voortgezet. Met het oog op de ontwikkelingen in Nederland en de bouw van één miljoen woningen, zal dit projectenwerk ongetwijfeld samenhangen met woningbouwontwikkeling. Zo leveren wij weer een bijdrage aan het verder ontwikkelen van onze fysieke leefomgeving.”

Meer informatie over het traineeship RO?

Neem contact op met Monique ten Thije via 06 131 808 22 of opleidingen@omgevingsdienstnederland.nl.

Lees verder

Projectmanagement
18 juni 2024

De impact van jong talent: Over de samenwerking tussen gemeente Venlo en Lybrae trainees

Sinds september 2022 wordt het RO team van gemeente Venlo versterkt met trainees vanuit Lybrae. Hoe die samenwerking tot stand gekomen is? Josien den Teuling, Hoofd Wonen en Leven bij gemeente Venlo, ...

Algemeen
14 juni 2024

20 jarig jubileum Ton Peters

Bij Lybrae vieren we een bijzondere mijlpaal: Ton Peters, onze gewaardeerde en betrokken collega, is al 20 jaar bij ons werkzaam. Lees meer over hoe Ton de afgelopen 2 decennia ervaren heeft....

Algemeen
4 juni 2024

Werken als civiel expert bij Lybrae

"Binnen gemeente Simpelveld ligt de focus voornamelijk op het verduurzamen van onze leefomgeving om deze klimaatbestendig te maken. Water is daarin een centraal en belangrijk thema. We hebben in de af...

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging