In gesprek met Jane van Erp

We spreken Jane van Erp, teamleider vergunningen, toezicht en handhaving bij gemeente Landerd. 'Lybrae onderscheidt zich écht door het persoonlijke contact en door het maken van de juiste match.' Lees het hele interview hieronder.

Categorie
Projectmanagement

Publicatie
17 augustus 2021

Jane van Erp is sinds 2019 werkzaam als teamleider vergunningen, toezicht en handhaving én onze directe contactpersoon binnen de gemeente Landerd. Gemeente Landerd is een relatief kleine gemeente met diverse complexe zaken binnen de afdeling Ruimte. “Dat maakt het werk interessant en uitdagend.” vertelt Jane tijdens ons gesprek.  Lybrae faciliteert gemeente Landerd al jaren met de inzet van een aantal adviseurs op projectbasis. We spreken Jane over de samenwerking met Lybrae.

Even voorstellen
Sinds 2019 is Jane actief binnen gemeente Landerd en daarmee hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van het team vergunningen, toezicht en handhaving. Verbetervragen op het gebied van de ontwikkeling van een team of organisatie kun je met een gerust hart aan haar overlaten.

“Mensen in hun kracht zetten en hen zodanig faciliteren dat ze hun werk op een goede en leuke manier kunnen uitvoeren, dat maakt het werk voor mij van toegevoegde waarde.”

Fusie
Op 1 januari 2022 fuseren de gemeentes Landerd en Uden tot één nieuwe gemeente en gaan ze verder onder de naam “Maashorst”. “Met de komst van de nieuwe omgevingswet en de veranderingen die de fusie met zich meebrengt, is het een drukke periode. Ik heb in het verleden bij grotere gemeentes gewerkt als Oss en Eindhoven. Toch heeft een kleinere gemeente ook zijn charme. Je taken zijn veel breder dan bij een grotere gemeente en dat maakt het werk uitdagend en leuk. Verder zijn er korte lijntjes tussen collega’s onderling en met het bestuur. We zijn een soort familiebedrijf, iedereen staat voor elkaar klaar.”

Gemeentehuis Openingstijden

Gemeente Landerd.

Samenwerking Lybrae
“De samenwerking met Lybrae gaat voor mij al wat jaren terug. Voordat ik bij gemeente Landerd ben begonnen, heb ik ruim 17 jaar bij gemeente Oss gewerkt, daar werd ook met Lybrae samengewerkt.  Landerd werkt ook samen met Lybrae en daar is onlangs de samenwerking uitgebreid tot vier Lybrae adviseurs voor de afdeling Ruimte die hier op projectbasis opdrachten uitvoeren. Door de overspannen arbeidsmarkt is er een groot te kort aan specialisten binnen de overheid. Hierdoor is een goede samenwerking met consultancy bedrijven voor ons essentieel.”

Belangrijke factoren
“Onze contactpersoon binnen Lybrae, Bas Coppelmans, kan de vraag van gemeente Landerd goed vertalen en weet de juiste match te maken door mensen aan te dragen die bij mij en mijn team passen. Bas kent zijn eigen mensen goed, maar kent ook onze mensen en dat is voor ons een hele belangrijke factor in de samenwerking. Daarnaast hebben we zeer frequent contact en evalueren we maandelijks over de voortgang, waarbij de wederzijdse verwachtingen worden uitgesproken. We werken ook samen met andere organisaties, maar Lybrae onderscheidt zich écht door het persoonlijke contact en door het maken van de juiste match.”

Ook samenwerken met Lybrae?

We vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op.

Lees verder

Algemeen
22 mei 2024

Even voorstellen: young professional Déjan

Graag stellen we Déjan Jurriëns aan je voor, een gemotiveerde young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

Algemeen
8 mei 2024

Maak kennis met APV-vergunningverlener Marijke

Graag stellen we Marijke aan je voor, een toegewijde vergunningverlener met waardevolle ervaring op het gebied APV vergunningen....

Ontwikkelingen in de markt
1 mei 2024

Lybrae versterkt stedelijke- en infrastructuur projecten in Limburg met nieuwe raamovereenkomst

"Deze samenwerking markeert een significante stap vooruit voor Limburg," vertelt Marleen de Bont, Bid- en Tendermanager van Lybrae. "Het is mooi om onze expertise toe te kunnen passen en we kijken ern...

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging