132 vacatures

In gesprek met Jane van Erp

We spreken Jane van Erp, teamleider vergunningen, toezicht en handhaving bij gemeente Landerd. 'Lybrae onderscheidt zich écht door het persoonlijke contact en door het maken van de juiste match.' Lees het hele interview hieronder.

Categorie
Projectmanagement

Gepubliceerd op
17 augustus 2021

Projectmanagement

Jane van Erp is sinds 2019 werkzaam als teamleider vergunningen, toezicht en handhaving én onze directe contactpersoon binnen de gemeente Landerd. Gemeente Landerd is een relatief kleine gemeente met diverse complexe zaken binnen de afdeling Ruimte. “Dat maakt het werk interessant en uitdagend.” vertelt Jane tijdens ons gesprek.  Lybrae faciliteert gemeente Landerd al jaren met de inzet van een aantal adviseurs op projectbasis. We spreken Jane over de samenwerking met Lybrae.

Even voorstellen
Sinds 2019 is Jane actief binnen gemeente Landerd en daarmee hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van het team vergunningen, toezicht en handhaving. Verbetervragen op het gebied van de ontwikkeling van een team of organisatie kun je met een gerust hart aan haar overlaten.

“Mensen in hun kracht zetten en hen zodanig faciliteren dat ze hun werk op een goede en leuke manier kunnen uitvoeren, dat maakt het werk voor mij van toegevoegde waarde.”

Fusie
Op 1 januari 2022 fuseren de gemeentes Landerd en Uden tot één nieuwe gemeente en gaan ze verder onder de naam “Maashorst”. “Met de komst van de nieuwe omgevingswet en de veranderingen die de fusie met zich meebrengt, is het een drukke periode. Ik heb in het verleden bij grotere gemeentes gewerkt als Oss en Eindhoven. Toch heeft een kleinere gemeente ook zijn charme. Je taken zijn veel breder dan bij een grotere gemeente en dat maakt het werk uitdagend en leuk. Verder zijn er korte lijntjes tussen collega’s onderling en met het bestuur. We zijn een soort familiebedrijf, iedereen staat voor elkaar klaar.”

Gemeentehuis Openingstijden

Gemeente Landerd.

Samenwerking Lybrae
“De samenwerking met Lybrae gaat voor mij al wat jaren terug. Voordat ik bij gemeente Landerd ben begonnen, heb ik ruim 17 jaar bij gemeente Oss gewerkt, daar werd ook met Lybrae samengewerkt.  Landerd werkt ook samen met Lybrae en daar is onlangs de samenwerking uitgebreid tot vier Lybrae adviseurs voor de afdeling Ruimte die hier op projectbasis opdrachten uitvoeren. Door de overspannen arbeidsmarkt is er een groot te kort aan specialisten binnen de overheid. Hierdoor is een goede samenwerking met consultancy bedrijven voor ons essentieel.”

Belangrijke factoren
“Onze contactpersoon binnen Lybrae, Bas Coppelmans, kan de vraag van gemeente Landerd goed vertalen en weet de juiste match te maken door mensen aan te dragen die bij mij en mijn team passen. Bas kent zijn eigen mensen goed, maar kent ook onze mensen en dat is voor ons een hele belangrijke factor in de samenwerking. Daarnaast hebben we zeer frequent contact en evalueren we maandelijks over de voortgang, waarbij de wederzijdse verwachtingen worden uitgesproken. We werken ook samen met andere organisaties, maar Lybrae onderscheidt zich écht door het persoonlijke contact en door het maken van de juiste match.”

Ook samenwerken met Lybrae?

We vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op.

Lees verder

Algemeen
7 maart 2023

Het taakveld van een projectleider ruimtelijke ontwikkeling

Hoe hij zijn functie zou omschrijven? Dat is niet in een woord te vatten volgens Thomas. “De grote verbinder, spin in het web, manus van alles. Als projectleider binnen het ruimtelijke vakgebied ben...

Algemeen
28 februari 2023

NIEUWSBERICHT: Lybrae opent nieuwe vestiging in Zwolle

Dichter in de buurt van onze klanten komen om zo vraagstukken beter in kaart te brengen en passende oplossingen te bieden. Vanuit Lybrae vinden we het belangrijk om een eigen kantoor te hebben op de p...

Algemeen
22 december 2022

Doelen stellen

“You can’t change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination”. Wouter Arkesteijn, directeur algemene zaken bij Lybrae Nederland, neemt ons mee in ...

guid ?> guid ?>