120 vacatures

In gesprek met Jack Westenberg

We spreken Jack Westenberg, teamleider vastgoed bij gemeente Weert. 'Er zijn niet veel organisaties die persoonlijk en actief met je in gesprek gaan en de vraag achter de vraag willen achterhalen.' Lees het hele interview hieronder.

Categorie
Projectmanagement

Gepubliceerd op
4 augustus 2021

Projectmanagement

Gemeenten, omgevingsdiensten en andere overheidsinstanties hebben regelmatig behoefte aan extra talent, om planvorming en uitvoering in goede banen te leiden. Zo ook gemeente Weert. Daar ondersteunt Lybrae met behulp van een adviseur op locatie het team vastgoed binnen de gemeente. Hoe die samenwerking bevalt? We spreken Jack Westenberg, teamleider vastgoed bij gemeente Weert.

Toegevoegde waarde
Jack is sinds 2007 werkzaam voor Gemeente Weert. Sinds 2015 is hij betrokken bij het team vastgoed, eerst in de rol van kwartiermaker en erna als teamleider vastgoed binnen de afdeling ruimtelijk domein. In deze rol bepaalt hij de strategische koers van het team en beheert hij de gemeentelijke vastgoedportefeuille. Daarnaast adviseert hij het bestuur en de directie en is hij dé gesprekspartner voor klanten, leveranciers en particulieren. We vragen hem wat zijn werk voor hem van toegevoegde waarde maakt:

“Dat is voor mij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Vanuit mijn vakgebied kun je iets neerzetten dat na 40 jaar nog steeds een functie heeft voor de maatschappij, zoals bijvoorbeeld een school. Het realiseren van zo’n locatie waar onze opvolgende generaties de eerste stappen maken in hun ontwikkeling. Daar haal ik voldoening uit.”

De vraag van gemeente Weert
“De samenwerking met Lybrae en gemeente Weert gaat al een aantal jaren terug. Voor mijzelf is de samenwerking vorig jaar gestart, toen we een nieuwe strategisch adviseur zochten binnen ons vastgoed team. Toen ben ik in gesprek gegaan met Carmen Kiemeneij – vestigingsleider voor de Lybrae vestiging van Maastricht.

Er zijn niet veel organisaties die persoonlijk en actief met je in gesprek gaan en de vraag achter de vraag willen achterhalen. Carmen deed dat wel. Hoewel uit de eerste opdracht geen nieuwe collega is voortgekomen en we met een andere partij in zee zijn gegaan, is me dit toch sterk bijgebleven.”

GemeenteHuis-1_5458562

Stadhuis – Weert.

Toen later in de praktijk bleek dat de samenwerking met de andere partij niet was wat wij zochten, heb ik daardoor ook zelf opnieuw contact opgenomen met Lybrae. Dat heeft geresulteerd in een fijne nieuwe Lybrae collega binnen ons team én een mooi samenwerking.”

Wat valt je op aan de samenwerking?
“Het is een lastige arbeidsmarkt met grote personeelstekorten binnen onze niche sector. Als dienstverlenende organisatie, waarbij je een gedegen netwerk nodig hebt en snel moet kunnen schakelen, heb je daar als projectorganisatie een behoorlijk stevige structuur voor nodig. Maar ook in deze tijden kan Lybrae ons faciliteren en wordt er tijd en aandacht geïnvesteerd in het selecteren van de juiste match voor onze opdrachten. Dat maakt hen tot een fijne samenwerkingspartner.”

Ook samenwerken met Lybrae?

We vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op.

Lees verder

Algemeen
7 maart 2023

Het taakveld van een projectleider ruimtelijke ontwikkeling

Hoe hij zijn functie zou omschrijven? Dat is niet in een woord te vatten volgens Thomas. “De grote verbinder, spin in het web, manus van alles. Als projectleider binnen het ruimtelijke vakgebied ben...

Algemeen
28 februari 2023

NIEUWSBERICHT: Lybrae opent nieuwe vestiging in Zwolle

Dichter in de buurt van onze klanten komen om zo vraagstukken beter in kaart te brengen en passende oplossingen te bieden. Vanuit Lybrae vinden we het belangrijk om een eigen kantoor te hebben op de p...

Algemeen
22 december 2022

Doelen stellen

“You can’t change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination”. Wouter Arkesteijn, directeur algemene zaken bij Lybrae Nederland, neemt ons mee in ...

guid ?> guid ?>