In gesprek met Jack Westenberg

We spreken Jack Westenberg, teamleider vastgoed bij gemeente Weert. 'Er zijn niet veel organisaties die persoonlijk en actief met je in gesprek gaan en de vraag achter de vraag willen achterhalen.' Lees het hele interview hieronder.

Categorie
Projectmanagement

Gepubliceerd op
4 augustus 2021

Gemeenten, omgevingsdiensten en andere overheidsinstanties hebben regelmatig behoefte aan extra talent, om planvorming en uitvoering in goede banen te leiden. Zo ook gemeente Weert. Daar ondersteunt Lybrae met behulp van een adviseur op locatie het team vastgoed binnen de gemeente. Hoe die samenwerking bevalt? We spreken Jack Westenberg, teamleider vastgoed bij gemeente Weert.

Toegevoegde waarde
Jack is sinds 2007 werkzaam voor Gemeente Weert. Sinds 2015 is hij betrokken bij het team vastgoed, eerst in de rol van kwartiermaker en erna als teamleider vastgoed binnen de afdeling ruimtelijk domein. In deze rol bepaalt hij de strategische koers van het team en beheert hij de gemeentelijke vastgoedportefeuille. Daarnaast adviseert hij het bestuur en de directie en is hij dé gesprekspartner voor klanten, leveranciers en particulieren. We vragen hem wat zijn werk voor hem van toegevoegde waarde maakt:

“Dat is voor mij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Vanuit mijn vakgebied kun je iets neerzetten dat na 40 jaar nog steeds een functie heeft voor de maatschappij, zoals bijvoorbeeld een school. Het realiseren van zo’n locatie waar onze opvolgende generaties de eerste stappen maken in hun ontwikkeling. Daar haal ik voldoening uit.”

De vraag van gemeente Weert
“De samenwerking met Lybrae en gemeente Weert gaat al een aantal jaren terug. Voor mijzelf is de samenwerking vorig jaar gestart, toen we een nieuwe strategisch adviseur zochten binnen ons vastgoed team. Toen ben ik in gesprek gegaan met Carmen Kiemeneij – vestigingsleider voor de Lybrae vestiging van Maastricht.

Er zijn niet veel organisaties die persoonlijk en actief met je in gesprek gaan en de vraag achter de vraag willen achterhalen. Carmen deed dat wel. Hoewel uit de eerste opdracht geen nieuwe collega is voortgekomen en we met een andere partij in zee zijn gegaan, is me dit toch sterk bijgebleven.”

GemeenteHuis-1_5458562

Stadhuis – Weert.

Toen later in de praktijk bleek dat de samenwerking met de andere partij niet was wat wij zochten, heb ik daardoor ook zelf opnieuw contact opgenomen met Lybrae. Dat heeft geresulteerd in een fijne nieuwe Lybrae collega binnen ons team én een mooi samenwerking.”

Wat valt je op aan de samenwerking?
“Het is een lastige arbeidsmarkt met grote personeelstekorten binnen onze niche sector. Als dienstverlenende organisatie, waarbij je een gedegen netwerk nodig hebt en snel moet kunnen schakelen, heb je daar als projectorganisatie een behoorlijk stevige structuur voor nodig. Maar ook in deze tijden kan Lybrae ons faciliteren en wordt er tijd en aandacht geïnvesteerd in het selecteren van de juiste match voor onze opdrachten. Dat maakt hen tot een fijne samenwerkingspartner.”

Ook samenwerken met Lybrae?

We vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op.

Lees verder

Algemeen
4 september 2023

Toekomstbestendige oplossingen voor overheden

In het huidige dynamische tijdperk worden organisaties binnen het fysieke domein geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Veranderende gemeentelijke rollen, nieuwe regelgeving en dringende kwesti...

Algemeen
21 juli 2023

Navigeren door de politieke zomerstorm: Verantwoordelijkheid en eigenaarschap in een onzekere tijd

Net zoals de zomerse temperaturen de afgelopen weken al flink hebben gepiekt, heeft nu ook de discussie rondom het asielbeleid geleid tot een kookpunt in de politiek. Met als gevolg de val van Rutte I...

Algemeen
4 juli 2023

Ons 5de kantoor opent officieel haar deuren in Zwolle!

Vanaf heden tref je ons aan de Zwartewaterallee in de bruisende en veelzijdige Hanzestad Zwolle! Deze uitbreiding volgt op een zeer succesvolle periode waarin onze organisatie sterk is gegroeid....

guid ?> guid ?>