109 vacatures

In gesprek met Jack Westenberg

We spreken Jack Westenberg, teamleider vastgoed bij gemeente Weert. 'Er zijn niet veel organisaties die persoonlijk en actief met je in gesprek gaan en de vraag achter de vraag willen achterhalen.' Lees het hele interview hieronder.

Categorie
Projectmanagement

Gepubliceerd op
4 augustus 2021

Projectmanagement

Gemeenten, omgevingsdiensten en andere overheidsinstanties hebben regelmatig behoefte aan extra talent, om planvorming en uitvoering in goede banen te leiden. Zo ook gemeente Weert. Daar ondersteunt Lybrae met behulp van een adviseur op locatie het team vastgoed binnen de gemeente. Hoe die samenwerking bevalt? We spreken Jack Westenberg, teamleider vastgoed bij gemeente Weert.

Toegevoegde waarde
Jack is sinds 2007 werkzaam voor Gemeente Weert. Sinds 2015 is hij betrokken bij het team vastgoed, eerst in de rol van kwartiermaker en erna als teamleider vastgoed binnen de afdeling ruimtelijk domein. In deze rol bepaalt hij de strategische koers van het team en beheert hij de gemeentelijke vastgoedportefeuille. Daarnaast adviseert hij het bestuur en de directie en is hij dé gesprekspartner voor klanten, leveranciers en particulieren. We vragen hem wat zijn werk voor hem van toegevoegde waarde maakt:

“Dat is voor mij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Vanuit mijn vakgebied kun je iets neerzetten dat na 40 jaar nog steeds een functie heeft voor de maatschappij, zoals bijvoorbeeld een school. Het realiseren van zo’n locatie waar onze opvolgende generaties de eerste stappen maken in hun ontwikkeling. Daar haal ik voldoening uit.”

De vraag van gemeente Weert
“De samenwerking met Lybrae en gemeente Weert gaat al een aantal jaren terug. Voor mijzelf is de samenwerking vorig jaar gestart, toen we een nieuwe strategisch adviseur zochten binnen ons vastgoed team. Toen ben ik in gesprek gegaan met Carmen Kiemeneij – vestigingsleider voor de Lybrae vestiging van Maastricht.

Er zijn niet veel organisaties die persoonlijk en actief met je in gesprek gaan en de vraag achter de vraag willen achterhalen. Carmen deed dat wel. Hoewel uit de eerste opdracht geen nieuwe collega is voortgekomen en we met een andere partij in zee zijn gegaan, is me dit toch sterk bijgebleven.”

GemeenteHuis-1_5458562

Stadhuis – Weert.

Toen later in de praktijk bleek dat de samenwerking met de andere partij niet was wat wij zochten, heb ik daardoor ook zelf opnieuw contact opgenomen met Lybrae. Dat heeft geresulteerd in een fijne nieuwe Lybrae collega binnen ons team én een mooi samenwerking.”

Wat valt je op aan de samenwerking?
“Het is een lastige arbeidsmarkt met grote personeelstekorten binnen onze niche sector. Als dienstverlenende organisatie, waarbij je een gedegen netwerk nodig hebt en snel moet kunnen schakelen, heb je daar als projectorganisatie een behoorlijk stevige structuur voor nodig. Maar ook in deze tijden kan Lybrae ons faciliteren en wordt er tijd en aandacht geïnvesteerd in het selecteren van de juiste match voor onze opdrachten. Dat maakt hen tot een fijne samenwerkingspartner.”

Ook samenwerken met Lybrae?

We vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op.

Lees verder

Projectmanagement
1 augustus 2022

Gewonnen aanbesteding gemeente Nijmegen biedt unieke groeimogelijkheden

Onze leefomgeving is constant in beweging. Op grote en kleine schaal. De opgaven en landelijke regels in het kader van de energietransitie, circulariteit en klimaatadaptatie zijn fors en vragen om de ...

Algemeen
21 juli 2022

5 redenen waarom werken op projectbasis bij jou past

Als omgevingsprofessional ligt de wereld aan je voeten en zijn je baankansen ontzettend goed. Werken bij een projectorganisatie heeft echter een aantal serieuze voordelen. Ontdek vijf redenen waarom j...

Projectmanagement
28 juni 2022

Nieuwe collega: Welkom Feline!

Op zoek naar talent voor jouw RO project? Ontmoet Feline, trainee bij Lybrae. Per september is ze beschikbaar voor een ruimtelijke project binnen de overheid....

guid ?> guid ?>

Whitepaper Regionale Energiestrategie

Benieuwd hoe jij samen met Lybrae kunt bouwen aan een duurzame toekomst? Download onze whitepaper en kom erachter!

    Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.