120 vacatures

In gesprek met gemeente Maasgouw

We spreken Thijs Douven, teammanager fysiek domein bij de gemeente Maasgouw over de samenwerking met Lybrae en de ontwikkelingen voor de toekomst.

Categorie
Projectmanagement

Gepubliceerd op
17 november 2021

Projectmanagement

Gemeente Maasgouw is een jonge gemeente met een modern bestuur welk ondersteund wil worden met professionals binnen het vakgebied. We spreken Thijs Douven, teammanager fysiek domein bij de gemeente Maasgouw over de samenwerking met Lybrae en de ontwikkelingen voor de toekomst.

Over Thijs
Thijs heeft in zijn 25-jarige loopbaan ruime ervaring opgedaan binnen het fysieke domein met o.a. projectmanagement, advisering en leidinggeven. Hij maakte in het voorjaar van 2020 de overstap naar gemeente Maasgouw en ging daar aan de slag binnen de afdeling fysiek domein. “De afdeling die ik als teammanager mag aansturen bestaat uit zo’n 30 beleidsmedewerkers binnen de specialismes RO, milieu, economische zaken, recreatie en toerisme, volkshuisvesting, groen, grondzaken, verkeer, kortom: zo’n beetje alle beleidstaal binnen het fysieke domein.”

Groei
“Er zijn veel verschillende beleidsvelden binnen mijn team, wat ervoor zorgt dat ik met veel verschillende dingen bezig mag zijn. Mijn taak als teammanager van deze groep is om te zorgen dat onze medewerkers op een fijne manier kunnen werken, dat er uitdaging en ruimte voor eigen initiatief binnen de functies is en dat de samenwerking onderling goed opgezocht wordt. Met name het samenwerken was lastiger vanwege de corona perikelen, maar ondanks deze uitdagingen hebben we het afgelopen jaar wel een mooie groei kunnen maken en zijn er negen nieuwe collega’s bijgekomen, waaronder onze nieuwe Lybrae collega Maurice.

Ambities voor de toekomst
“Er staan genoeg ontwikkelingen binnen de gemeente op de planning waaronder de Omgevingswet en grote gebiedsontwikkelingen. En uiteraard zetten we stevig in op duurzaamheid, vernieuwbare energie en klimaatadaptatie. Daarbij zoeken we steeds het contact op met onze inwoners, bedrijven en instellingen om samen te werken aan wat passend is voor Maasgouw. Dat biedt ruimte voor nog meer groei en ontwikkeling van onze huidige medewerkers én zo creëren we meer boeiende functies voor nieuwe collega’s.”

WhatsApp Image 2021-11-12 at 13.08.00

Thijs Douven – Gemeente Maasgouw

Samenwerking Lybrae
“Dit jaar kwam ik in contact met Paul, accountmanager bij Lybrae en hebben we onze aanvraag uitgezet bij een aantal partijen. Paul had op dat moment een adviseur in zijn portefeuille die aansloot bij het profiel dat wij zochten en niet veel later startte onze samenwerking en ging Lybrae adviseur Maurice bij gemeente Maasgouw aan de slag op projectbasis. Maurice is werkzaam binnen mijn team  als beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling en pakt de complexere RO procedures- en trajecten. Daar verzorgt hij de planvorming en maakt hij het beleid voor wind- en zonne energie. We zijn blij met de komst van Maurice, hij is een waardevolle aanvulling binnen het team. Daarbij is het fijn om met regelmaat even te schakelen met Paul om te bespreken hoe we ervoor staan. De lijnen zijn kort en het contact prettig.”

Ook samenwerken met Lybrae?

We vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op.

Lees verder

Algemeen
7 maart 2023

Het taakveld van een projectleider ruimtelijke ontwikkeling

Hoe hij zijn functie zou omschrijven? Dat is niet in een woord te vatten volgens Thomas. “De grote verbinder, spin in het web, manus van alles. Als projectleider binnen het ruimtelijke vakgebied ben...

Algemeen
28 februari 2023

NIEUWSBERICHT: Lybrae opent nieuwe vestiging in Zwolle

Dichter in de buurt van onze klanten komen om zo vraagstukken beter in kaart te brengen en passende oplossingen te bieden. Vanuit Lybrae vinden we het belangrijk om een eigen kantoor te hebben op de p...

Algemeen
22 december 2022

Doelen stellen

“You can’t change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination”. Wouter Arkesteijn, directeur algemene zaken bij Lybrae Nederland, neemt ons mee in ...

guid ?> guid ?>