In gesprek met gemeente Maasgouw

We spreken Thijs Douven, teammanager fysiek domein bij de gemeente Maasgouw over de samenwerking met Lybrae en de ontwikkelingen voor de toekomst.

Categorie
Projectmanagement

Publicatie
17 november 2021

Gemeente Maasgouw is een jonge gemeente met een modern bestuur welk ondersteund wil worden met professionals binnen het vakgebied. We spreken Thijs Douven, teammanager fysiek domein bij de gemeente Maasgouw over de samenwerking met Lybrae en de ontwikkelingen voor de toekomst.

Over Thijs
Thijs heeft in zijn 25-jarige loopbaan ruime ervaring opgedaan binnen het fysieke domein met o.a. projectmanagement, advisering en leidinggeven. Hij maakte in het voorjaar van 2020 de overstap naar gemeente Maasgouw en ging daar aan de slag binnen de afdeling fysiek domein. “De afdeling die ik als teammanager mag aansturen bestaat uit zo’n 30 beleidsmedewerkers binnen de specialismes RO, milieu, economische zaken, recreatie en toerisme, volkshuisvesting, groen, grondzaken, verkeer, kortom: zo’n beetje alle beleidstaal binnen het fysieke domein.”

Groei
“Er zijn veel verschillende beleidsvelden binnen mijn team, wat ervoor zorgt dat ik met veel verschillende dingen bezig mag zijn. Mijn taak als teammanager van deze groep is om te zorgen dat onze medewerkers op een fijne manier kunnen werken, dat er uitdaging en ruimte voor eigen initiatief binnen de functies is en dat de samenwerking onderling goed opgezocht wordt. Met name het samenwerken was lastiger vanwege de corona perikelen, maar ondanks deze uitdagingen hebben we het afgelopen jaar wel een mooie groei kunnen maken en zijn er negen nieuwe collega’s bijgekomen, waaronder onze nieuwe Lybrae collega Maurice.

Ambities voor de toekomst
“Er staan genoeg ontwikkelingen binnen de gemeente op de planning waaronder de Omgevingswet en grote gebiedsontwikkelingen. En uiteraard zetten we stevig in op duurzaamheid, vernieuwbare energie en klimaatadaptatie. Daarbij zoeken we steeds het contact op met onze inwoners, bedrijven en instellingen om samen te werken aan wat passend is voor Maasgouw. Dat biedt ruimte voor nog meer groei en ontwikkeling van onze huidige medewerkers én zo creëren we meer boeiende functies voor nieuwe collega’s.”

WhatsApp Image 2021-11-12 at 13.08.00

Thijs Douven – Gemeente Maasgouw

Samenwerking Lybrae
“Dit jaar kwam ik in contact met Paul, accountmanager bij Lybrae en hebben we onze aanvraag uitgezet bij een aantal partijen. Paul had op dat moment een adviseur in zijn portefeuille die aansloot bij het profiel dat wij zochten en niet veel later startte onze samenwerking en ging Lybrae adviseur Maurice bij gemeente Maasgouw aan de slag op projectbasis. Maurice is werkzaam binnen mijn team  als beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling en pakt de complexere RO procedures- en trajecten. Daar verzorgt hij de planvorming en maakt hij het beleid voor wind- en zonne energie. We zijn blij met de komst van Maurice, hij is een waardevolle aanvulling binnen het team. Daarbij is het fijn om met regelmaat even te schakelen met Paul om te bespreken hoe we ervoor staan. De lijnen zijn kort en het contact prettig.”

Ook samenwerken met Lybrae?

We vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op.

Lees verder

Projectmanagement
18 juni 2024

De impact van jong talent: Over de samenwerking tussen gemeente Venlo en Lybrae trainees

Sinds september 2022 wordt het RO team van gemeente Venlo versterkt met trainees vanuit Lybrae. Hoe die samenwerking tot stand gekomen is? Josien den Teuling, Hoofd Wonen en Leven bij gemeente Venlo, ...

Algemeen
14 juni 2024

20 jarig jubileum Ton Peters

Bij Lybrae vieren we een bijzondere mijlpaal: Ton Peters, onze gewaardeerde en betrokken collega, is al 20 jaar bij ons werkzaam. Lees meer over hoe Ton de afgelopen 2 decennia ervaren heeft....

Algemeen
4 juni 2024

Werken als civiel expert bij Lybrae

"Binnen gemeente Simpelveld ligt de focus voornamelijk op het verduurzamen van onze leefomgeving om deze klimaatbestendig te maken. Water is daarin een centraal en belangrijk thema. We hebben in de af...

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging