Een carrièreswitch voor collega Iris

Een gedurfde zet voor onze collega Iris Bollen. Zij kiest een andere richting voor haar loopbaan en duikt in een hele nieuwe functie.

Categorie
Algemeen

Publicatie
10 januari 2024

Een gedurfde zet voor onze collega Iris Bollen. Zij kiest een andere richting voor haar loopbaan en duikt in een hele nieuwe functie. Na het afronden van haar WO studie Geografie, Planologie & Milieu aan de Radboud Universiteit in Nijmegen wil ze een functie die om mensen draait. “Binnen Lybrae combineer ik de kennis vanuit mijn studie met het mooie recruitmentvak. Het was wel een spannende stap. De rol leek me heel leuk, maar je weet nooit hoe het in de praktijk uitpakt.” Met de hulp van haar collega’s binnen Lybrae heeft Iris haar draai gevonden. We spreken haar over haar studie en eerste loopbaanstappen.

Vanwaar je keuze voor de RO opleiding?
“Ik heb altijd interesse gehad in maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken. Geografie, Planologie en Milieu is een brede studie en het leek me vooral heel leuk om me bezig te houden met het vak in de ruimste zin van het woord. Na het afstuderen wist ik niet zeker wat ik met mijn studie wilde doen. Want, wat doet iemand binnen de gemeente in het vakgebied van RO nu precies? Zou ik fulltime willen werken bij een gemeente? Ik sluit niet uit dat ik dat ooit ga doen, maar op dat moment waren er nog te veel twijfels.”

Waarom heb je gekozen voor een recruitment functie bij Lybrae?
“Via mijn bijbaan kwam ik in aanraking met het recruitmentvak en uiteindelijk kwam ik ook tijdens een evenement op de Radboud Universiteit in contact met Lybrae. Na de kennismaking was ik enthousiast over de cultuur binnen Lybrae en de daaropvolgende gesprekken verliepen prettig. De keuze tussen een baan binnen het vakgebied van RO of een baan als recruiter voor het vakgebied ruimtelijke ontwikkeling op kantoor werd bij mij gelegd. Voor mij was de keuze snel gemaakt. Intuïtief voelde dit het beste. In mijn nieuwe rol blijft de link met het vakgebied nog steeds intact.”

Hoe bevalt het?
“Heel goed! Er heerst een fijne, informele sfeer hier. Collega’s zijn behulpzaam en ik heb een eerste trainingsprogramma gevolgd om commerciële vaardigheden toe te passen in de praktijk. Ik heb al veel sollicitatiegesprekken gevoerd met mensen in het vakgebied. Het is erg leuk om mensen uit mijn vakgebied te spreken en te horen hoe ze met passie over hun werk praten.”

20231121 - Lybrae - Iris Bollen - © Gerlach Delissen Photography-3

Hoe kun jij anderen helpen bij het vinden van een baan die aansluit bij hun ambities?
“Ik heb veel raakvlakken met de mensen die ik spreek, dankzij mijn kennis vanuit mijn opleiding. Ik spreek veel mensen met allemaal andere werkervaring, van junior tot senior. Ik merk bij junioren dat ik ze het beste kan peilen qua behoeften, omdat ik me snel kan inbeelden waar ze tegenaan lopen en waar ze naartoe willen. Mensen waarderen dat. Vanuit mijn vakgebied heb ik veel achtergrondinformatie die bijdraagt aan een juiste inventarisatie van behoeften.”

Met haar achtergrond in de ruimtelijke ontwikkeling kent Iris de mogelijkheden als de beste. Met haar sparren over jouw loopbaan? Stuur haar een bericht via 06 15 14 63 73 of i.bollen@lybrae.nl!

Kom je werken bij Lybrae? Dan helpen wij je verder in jouw carrière.

Check onze vacatures of neem voor meer informatie contact op met ons! 

Lees verder

Algemeen
16 april 2024

Even voorstellen: onze young professional Wessel

Graag stellen we Wessel Hendrikx aan je voor, een enthousiaste young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

Bouwen
9 april 2024

Een traineeship Bouw, hoe gaat dat in de praktijk?

We spreken Bo Gielen (21) uit Oudenbosch. In 2023 studeerde ze af als Bouwkundige aan Avans Hogeschool te Tilburg. Nu werkt ze als trainee Bouwkunde bij Lybrae. "Mijn doel is om middels het traineeshi...

Algemeen
26 maart 2024

Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Graag stellen we Lars Jansen aan je voor, een toegewijde young professional met waardevolle ervaring op het gebied van energietransitie bij de overheid....

guid ?> guid ?>