In meerdere keukens proeven en koken, maar dan bij één werkgever.

"De saamhorigheid binnen Lybrae en de mogelijkheid om voor diverse opdrachtgevers te kunnen werken draagt écht bij aan mijn werkplezier. Mijn ervaring en kennis die ik over de loop der jaren gevormd heb komt hier goed tot uiting."

Categorie
Werken bij

Gepubliceerd op
21 december 2020

Wat maakt hét verschil tussen werken bij één Gemeente of werken bij een adviesbureau? Volgens onze collega Willem is het goed om je hierin te verdiepen voordat je een beslissing maakt om te starten bij een nieuwe werkgever. Hij vertelt ons meer over zijn ervaringen.

In meerdere keukens proeven en zelfs koken, maar dan bij één werkgever
Als adviseur bij een adviesbureau proef én kook je binnen meerdere keukens en voer je verschillende werkzaamheden uit. Voor het ene project ben je betrokken in de basis en maak je bijvoorbeeld beleidskaders, bij het andere project begeleid je een team of ben je betrokken in de uitvoering. Zo verschilt dus ook je opdrachtgever en werk je in meerdere teams met diverse collega’s.

Meerwaarde
Willem is inmiddels 3,5 jaar werkzaam als beleidsmedewerker openbare ruimte bij Lybrae en heeft ruim 20 jaar ervaring als adviseur, projectleider en programmamanager in ruimtelijke ontwikkelingen, economische stimulering en het beheer van buitenruimte.

“Als verbinder haal ik de meeste voldoening uit de combinatie van mensen bij elkaar brengen en kennis delen – om zo een goede basis te vormen voor een mooi eindproduct. Juist die persoonlijke benadering die de fundering vormt voor het eindresultaat is daarbij de absolute meerwaarde. Want voor mij is de persoonlijke waardering – die je als individu maar ook als team krijgt binnen een project – belangrijker dan de waardering voor het eindproduct zelf.”

Kaders en richtlijnen
Op dit moment is Willem bezig met het inrichten van nieuwe beleidskaders voor de gemeente Stichtse Vecht – een grootschalig project. Met dit project krijgt de gemeenteraad de mogelijkheid om keuzes te maken voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld een recreatiegebied.

“Mijn verantwoordelijkheid ligt hierin in het bepalen van randvoorwaarden en uitgangspunten om deze ruimtelijke en economische ontwikkelingen mogelijk te maken, waarbij veiligheid een van de belangrijkste rollen speelt. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid van een dergelijk recreatiegebied, of de bereikbaarheid optimaliseren en het verkeer begeleiden tussen steden als Utrecht en Amsterdam. Het verkeer en vervoer van en naar bepaalde gebieden moet veilig en vlot gerealiseerd kunnen worden. Om dergelijke beslissingen te kunnen nemen binnen de openbare ruimte heb je gedegen uitgangspunten nodig. Wat wordt er bijvoorbeeld verstaan onder vlot en veilig? Om die invulling te kunnen geven worden er voor dit project nieuwe beleidskaders vormgegeven.”

Veranderende omgeving en mobiliteit
“Door alle recente vernieuwingen zoals de steeds sterker wordende opkomst van elektrische auto’s, elektrische fietsen, klimaatverandering, meer parkeerplaatsen voor (elektrische) auto’s, andere vervoersvormen etc. moeten er doordachte keuzes gemaakt worden met het oog op de toekomst. Mobiliteit is en blijft daarom een belangrijk onderwerp op de agenda’s van overheidsinstanties. Alle keuzes die nu gemaakt worden hebben invloed op jouw eigen oude dag, maar ook op die van de generaties die volgen. Vanuit Lybrae heb ik me hier de afgelopen periode hard voor gemaakt bij een divers aantal projecten.”

De juiste keuze
“Sinds mei 2017 heb ik de overstap gemaakt naar Lybrae, na jaren overheidsdienst weer ‘terug’ naar een adviesbureau – de juiste keuze voor mij. Ik voel me onderdeel van de organisatie, heb een fijne band met mijn leidinggevende en ben een collega van iedereen. Als ik bel of op kantoor kom voelt het vertrouwd, omdat er korte lijnen zijn en ik iedereen ken binnen de organisatie. Er is geen afstand, of je nu adviseur bent of stafmedewerker. Ook onder de collega’s in het werkveld is er fijn contact en weten we elkaar te vinden binnen én buiten werktijd.

Deze saamhorigheid en de mogelijkheid om voor diverse opdrachtgevers te kunnen werken draagt écht bij aan mijn werkplezier. Juist omdat ik niet in één hokje samen te vatten ben, komt mijn ervaring en kennis die ik over de loop der jaren heb gevormd hier goed tot uiting.”

Ook een carrière binnen de openbare ruimte?

Lees verder

Werken bij
10 oktober 2023

Terugblik Themabijeenkomst 2023

Donderdag 21 september kwamen vele Lybrae collega's samen in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch voor onze jaarlijkse themabijeenkomst....

Werken bij
9 augustus 2023

Nieuwe video lancering: In gespek met Lybrae trainees

Maak kennis met een aantal Lybrae trainees terwijl we ze verscheidene vragen stellen over serieuze zaken als carrièrekeuzes maar ook over de snackkar tijdens de opleiding ;)...

Werken bij
20 juli 2023

Transformatie van de Korenbloemstraat: Een stap naar duurzaamheid en veiligheid

Collega's Hasret Kemikkiran en Luuk Dings nemen ons mee op een recent bezoek aan het project van adviseur Jeroen Willems. Als projectleider civiele techniek leidt Jeroen de renovatie van de Korenbloem...

guid ?> guid ?>