Transformatie van de Korenbloemstraat: Een stap naar duurzaamheid en veiligheid

Collega's Hasret Kemikkiran en Luuk Dings nemen ons mee op een recent bezoek aan het project van adviseur Jeroen Willems. Als projectleider civiele techniek leidt Jeroen de renovatie van de Korenbloemstraat voor de Gemeente Tilburg, waarbij integraliteit, verduurzaming en klimaatadaptatie centraal staan.

Categorie
Werken bij

Gepubliceerd op
20 juli 2023

Betrokkenheid. Een van de kernwaarden die we binnen Lybrae hoog in het vaandel hebben staan. Betrokkenheid betekent voor ons onder andere ook dat we nauw betrokken zijn bij de projecten waar onze adviseurs aan werken.

Collega’s Hasret Kemikkiran en Luuk Dings brachten onlangs een bezoek aan een van de projecten van Lybrae adviseur Jeroen Willems. Vanuit zijn rol als projectleider civiele techniek, begeleidt hij de renovatie van de Korenbloemstraat voor de Gemeente Tilburg. Deze straat wordt momenteel compleet getransformeerd met als doel een combinatie van integraliteit, verduurzaming en klimaatadaptatie te realiseren. Luuk vertelt: “Tijdens ons bezoek zagen we onder andere regenwater als afwatering in de straat, steeds meer geveltuinen op verzoek van bewoners en een ondergronds krattensysteem om regenwater te behouden op de plek waar het valt. Gaaf om te zien hoe er met dit soort projecten steeds meer een klimaatbestendige omgeving gecreëerd wordt.”

Kleiner foto formaat LinkedIn (47)
Kleiner foto formaat LinkedIn (48)
Kleiner foto formaat LinkedIn (49)

Aangezien de Korenbloemstraat ook een belangrijke fietsroute is, zijn er brede fietssuggestiestroken aangelegd. Jeroen licht toe: “Het project wordt genoemd: aanleg fietsroute. Door brede fietssuggestiestroken geef je ruimte voor de fiets. In Tilburg stimuleren we ‘het stappen en trappen’. Dit door o.a. ruimte te bieden voor de fiets en voor de voetganger en zo een veiligere verkeerssituatie te creëren.”

Werken bij Lybrae

Ook een belangrijke bijdrage leveren aan het creëren van een veiligere, duurzamere en aantrekkelijkere leefomgeving? Bekijk onze vacatures en sollicteer of neem direct contact op met Luuk.

Onze vacatures

Luuk Dings
Luuk Dings Accountmanager Eindhoven

Lees verder

Algemeen
4 september 2023

Toekomstbestendige oplossingen voor overheden

In het huidige dynamische tijdperk worden organisaties binnen het fysieke domein geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Veranderende gemeentelijke rollen, nieuwe regelgeving en dringende kwesti...

Civiele techniek
22 augustus 2023

Civieltechnisch specialist beschikbaar!

Maak kennis met Nico, een (klant)vriendelijke, behulpzame en vakkundige professional binnen het vakgebied civiele techniek. Deze zeer ervaren en veelzijdige civiele specialist uit Breda staat klaar om...

Werken bij
9 augustus 2023

Nieuwe video lancering: In gespek met Lybrae trainees

Maak kennis met een aantal Lybrae trainees terwijl we ze verscheidene vragen stellen over serieuze zaken als carrièrekeuzes maar ook over de snackkar tijdens de opleiding ;)...

guid ?> guid ?>