Alles eruit halen wat erin zit

Alles eruit halen wat erin zit. Dat is waar Harold, Senior Adviseur Bouwkunde bij Lybrae voldoening uit haalt. Harold adviseert, naast zijn werkzaamheden als Casemanager Omgevingsvergunningen & Constructief toetser, diverse organisaties in het efficiënt en zorgvuldig inrichten van werkprocessen.

Categorie
Werken bij

Publicatie
12 oktober 2020

Alles eruit halen wat erin zit. Dat is waar Harold, Senior Adviseur Bouwkunde bij Lybrae voldoening uit haalt. Harold adviseert, naast zijn werkzaamheden als Casemanager Omgevingsvergunningen & Constructief toetser, diverse organisaties in het efficiënt en zorgvuldig inrichten van werkprocessen. “Het delen van mijn kennis én het stukje bij beetje verbeteren van interne processen naast mijn werkzaamheden, daar haal ik voldoening uit”.

Waar het allemaal begon
Harold studeerde af aan Avans Hogeschool in Tilburg in de richting Bouwkunde/Constructie en heeft zijn carrière voortgezet in de functie van constructeur. “Na een aantal jaar zocht ik meer diepgang in mijn werkzaamheden als constructeur en heb ik me verder verdiept in bouwplantoetsing om meer inzicht te krijgen in alle facetten van het Bouwbesluit. Daarbij hield ik me intern bij de gemeente waar ik op dat moment werkzaam was bezig met het herinrichten van werkprocessen. Zo werden bijvoorbeeld werkprocessen voor het verlenen van omgevingsvergunningen teruggebracht van 8 naar 4 weken. Hier zat voor mij écht uitdaging in, dus besloot ik verder te kijken naar een werkgever waarbij ik meer van dit soort projecten bij andere opdrachtgevers kon oppakken. Dat is waar de paden van mij en Lybrae elkaar kruisten.”

Harold clean post


Een veelzijdig takenpakket en de mogelijk om voor diverse opdrachtgevers te werken

Harold startte 5 jaar geleden bij Lybrae als Senior Adviseur Bouwkunde. Naast zijn werkzaamheden als het afhandelen van vergunningen en het bouwtechnisch en constructief beoordelen van complexere bouwplannen ging hij ook aan de slag met het adviseren van opdrachtgevers.

 

“Grote projecten tot een positief besluit leiden en met vertrouwen een team van specialisten met diverse belangen naar een gezamenlijk doel te leiden. Dat is waar ik energie van krijg, maar ook van de lange en duurzame relaties die ik heb met de gemeentes waar ik bij Lybrae opdrachten voor uitvoer. Over de afgelopen 5 jaar heen heb ik voor heel wat verschillende gemeentes opdrachten mogen uitvoeren om processen strakker in te richten. Dit maakt mijn functie écht uitdagend, vooral met de komst van de veranderende wet -en regelgeving rondom de nieuwe Omgevingswet en de wet Kwaliteitsborging (WKB) die een hoop veranderingen binnen overheidsinstanties teweeg gaan brengen.”

 

Veranderingen in het werkveld
Vanaf 1 januari 2022 gaat het vergunningenstelsel veranderen met de komst van de nieuwe omgevingswet en de WKB. Een nieuwe manier van werken wat veel gaat betekenen voor overheidsinstanties. “Om goed beslagen ten ijs te komen heeft Lybrae 2 jaar geleden een opleiding voor mij gefaciliteerd met betrekking tot kwaliteitsborging. Met het afronden van deze opleiding ben ik een half jaar geleden gestart bij de Gemeente Landerd, waarbij het begeleiden van een proefproject in het kader van de WKB een opdracht was. Dit project is gericht op het begeleiden van zowel externe partijen maar ook interne medewerkers in het veranderende proces van kwaliteitsborging.”

 

Altijd gericht op kansen en groei
Met het oog op groei en kansen voor de toekomst is Harold in maart gestart met de opleiding Omgevingsadviseur. “De Omgevingswet brengt namelijk niet alleen andere en minder regels, deze vereist ook een heel andere manier van werken. Om de Omgevingswet ten volle te benutten en goed uit te voeren is een nieuw soort medewerker nodig: de Omgevingsadviseur. Zo zijn andere competenties nodig in de toekomst om succesvol te kunnen zijn. Deze opleiding ging een stap verder dan het vergaren van kennis over de Omgevingswet, het ging over competentieontwikkeling. Interactie, intervisie en fysieke werkvormen waren daarbij onmisbaar.

Deze opleiding is een aanvulling op mij als persoon en heeft ervoor gezorgd dat ik andere inzichten verkregen heb in de verschillende stijlen van communiceren en samenwerken. Een belangrijke aanvulling met het oog op de toekomst voor een proces dat steeds meer op samen resultaat behalen gericht is.”

 

De nieuwe Omgevingswet en WKB geven nieuwe beleidsinstrumenten, nieuwe uitvoeringsprincipes en brengen een andere oriëntatie van overheden met zich mee. Op zoek naar een professional als Harold die jouw organisatie hierin kan adviseren en ondersteunen als kwaliteitsborger? Neem contact op met ons.

 

Lees verder

Algemeen
14 juni 2024

20 jarig jubileum Ton Peters

Bij Lybrae vieren we een bijzondere mijlpaal: Ton Peters, onze gewaardeerde en betrokken collega, is al 20 jaar bij ons werkzaam. Lees meer over hoe Ton de afgelopen 2 decennia ervaren heeft....

Algemeen
4 juni 2024

Werken als civiel expert bij Lybrae

"Binnen gemeente Simpelveld ligt de focus voornamelijk op het verduurzamen van onze leefomgeving om deze klimaatbestendig te maken. Water is daarin een centraal en belangrijk thema. We hebben in de af...

Algemeen
22 mei 2024

Even voorstellen: young professional Déjan

Graag stellen we Déjan Jurriëns aan je voor, een gemotiveerde young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging