Fer, toezichthouder milieu bij Lybrae

Het bijdragen aan een veiligere en duurzame leefomgeving is voor mij dé toegevoegde waarde van mijn werk.

Categorie
Werken bij

Publicatie
10 juni 2021

Fer werkt, sinds het afronden van zijn studie milieukunde aan de HAS te ‘s-Hertogenbosch in 2019 bij Lybrae. Inmiddels heeft Fer bij Lybrae een aanvullende milieuopleiding via ons zusterbedrijf Omgevingsdienst Nederland afgerond en is hij aan de slag met projecten voor zijn tweede opdrachtgever. Hier lees je over het werk dat hij doet en zijn ervaringen bij Lybrae.

Vanuit de schoolbanken aan de slag als toezichthouder
Tijdens het afstuderen kwam ik in contact met Lybrae. Op dat moment wist ik nog niet welke richting ik op wilde binnen het vakgebied milieu. Lybrae was daar flexibel in en bood mij de kans om in de komende jaren zoveel mogelijk verschillende projecten uit te gaan voeren en zo is het balletje gaan rollen. Heel fijn, want zo kon ik direct aan het werk na het afronden van mijn studie.

Kennis en ervaring opdoen
Tijdens de start van mijn carrière bij Lybrae ben ik opnieuw de studiebanken ingedoken om me verder te verdiepen in de rol van toezichthouder industrieel. Gelijktijdig startte mijn allereerste project voor gemeente Eindhoven. Zo kon ik de theorie die tijdens de opleiding behandeld werd, in de praktijk toepassen. Die combinatie was ideaal voor mij. Voor dit project heb ik binnen anderhalf jaar tijd heel veel kennis en ervaring opgedaan met toezicht op energiebesparende maatregelen, een steeds belangrijker onderwerp op onze agenda. Ook een van de redenen waarom dit werk voor mij zoveel toegevoegde waarde heeft.

Verdere verdieping
De wens om in de komende vijf jaar zoveel mogelijk verschillende facetten van het vak als toezichthouder te ontdekken, is door mijn accountmanager Bas ook mogelijk gemaakt. Zo ben ik na het afronden van mijn eerste project sinds februari aan de slag met een nieuw project voor Omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant (ODZOB).

Daar zijn ze gestart met branchegericht toezichthouden. Een nieuwe manier van toezicht houden waarbij er elk kwartaal een specifieke branche wordt gecontroleerd. Die manier van werken zorgt voor nog meer diepgang binnen mijn werkzaamheden. Ik plan zelf de controles in, bereid het voor vanuit mijn thuiswerkplek of op kantoor en ga vervolgens op pad richting de betreffende bedrijven. Overigens ook bijzonder om bij zoveel verschillende soorten bedrijven een kijkje achter de schermen te krijgen.

“Het bijdragen aan een veiligere en duurzame leefomgeving
is voor mij dé toegevoegde waarde van mijn werk.”

 

Michel Hollegien (4)

Vervolgstappen
Uiteindelijk wil ik de richting van projectleider op. Maar eerst ga ik zoveel mogelijk ervaring opdoen in het vakgebied, dat biedt je de kennis en houvast die je nodig hebt. Een voordeel aan werken via een projectorganisatie als Lybrae is dat je veel sneller ervaring opdoet en je makkelijker stappen maakt. Hierdoor weet je als junior ook snel wat je wel- en niet wilt in dit vakgebied. Lybrae helpt me om daar vorm aan geven en daarbij profiteer ik van de zekerheid van een vast contract. Er wordt met je meegedacht en de projecten worden zorgvuldig afgestemd op mijn wensen en behoeften. Dit zijn echt kansen die je alleen krijgt als je beschikking hebt tot een groot netwerk.

Ook aan de slag binnen het vakgebied Milieu?

Bekijk de actuele vacatures

Lees verder

Algemeen
22 mei 2024

Even voorstellen: young professional Déjan

Graag stellen we Déjan Jurriëns aan je voor, een gemotiveerde young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

Algemeen
8 mei 2024

Maak kennis met APV-vergunningverlener Marijke

Graag stellen we Marijke aan je voor, een toegewijde vergunningverlener met waardevolle ervaring op het gebied APV vergunningen....

Werken bij
30 april 2024

Lybrae Teamuitjes 2024

Van een gezellige borrel en een teamdiner tot een competitieve pubquiz, karting en het avontuurlijke Prison Island – we hebben genoten!...

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging