Even voorstellen: onze young professional Wessel

Graag stellen we Wessel Hendrikx aan je voor, een enthousiaste young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling.

Robin Deuss

Robin Deuss

Categorie
Algemeen

Publicatie
16 april 2024

Maak kennis met Wessel Hendrikx, een 23-jarige young professional uit Eindhoven, die onlangs de overstap heeft gemaakt naar de praktijkwereld via een traineeship ruimtelijke ontwikkeling bij Lybrae. Na zijn bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en een master in Stads- en Architectuurgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, is hij nu klaar om zijn academische kennis in de praktijk te brengen met mooie projectopdrachten binnen het fysieke domein.

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Ik ben Wessel, 23 jaar en woon in het bruisende Eindhoven. In 2022 rondde ik mijn bachelor in Geschiedenis af aan de Universiteit Utrecht, waarna ik in oktober van het afgelopen jaar mijn master om Stads- en Architectuurgeschiedenis behaalde aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn interesse is breder dan enkel de historie van steden. Ook de samenstelling van onze huidige leefomgeving vind ik erg interessant. Deze passie wil ik graag verder ontwikkelen binnen Lybrae.”

Waarom heb je gekozen voor een traineeship?
“Ik heb ondertussen genoeg studie ervaring onder mijn riem zitten en ben meer dan klaar om daar heel veel werkervaring aan toe te voegen. Het traineeship van Lybrae leek mij de perfecte tool om mezelf en mijn loopbaan een vliegende start te geven. Naast het uitbreiden van mijn kennis over het vakgebied hoop ik ook dat ik mezelf als persoon kan ontwikkelen tijdens het traineeship, om zo op beide fronten tot mijn recht te komen. Daarnaast vind ik het ook een fijn gevoel om te weten dat er een heel team voor mij klaar staat waar ik mee kan sparren om tot nog betere inzichten te komen.”

Wat maakt jou van toegevoegde waarde als collega?
“Als collega onderscheid ik mij door mijn sterke teamgeest en mijn vermogen om aandacht en zorg te besteden aan iedereen in het team. Ik streef ernaar een omgeving te creëren waar iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt, waardoor ieders potentieel volledig tot zijn recht kan komen. Daarnaast ben ik proactief en hands-on, altijd klaar om initiatief te nemen. Mijn opvoeding, onder het motto ‘leer mij het zelf te doen’, refelecteert ook in mijn werkethiek die draait om zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Als laatste ben ik open en eerlijk, en hecht ik er grote waarde aan als mensen dit ook tegen mij zijn!”

Wessel inschakelen voor jouw RO vraagstuk?

Wessel is vanaf heden beschikbaar voor 36 uur per week in de regio Noord Brabant.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kim Stevens.

Kim Stevens
Kim Stevens Business Unit Manager Eindhoven

Onze toegevoegde waarde voor uw uitdaging

Onze professionals beschikken over uitgebreide ervaring met diverse vraagstukken binnen het vakgebied van ruimtelijke ontwikkeling. Ze zijn volledig op de hoogte van alle ins en outs van de huidige (en toekomstige) wet- en regelgeving en staan klaar om u te adviseren. Binnen Lybrae werken:

 • ervaren projectleiders/projectmanagers om uw projecten deskundig te leiden, de beoogde resultaten te behalen en te waarborgen.
 • gespecialiseerde adviseurs binnen één van de eerder genoemde facetten van het vakgebied van ruimtelijke ontwikkeling, zowel op afstand als ter plaatse.
 • young professionals met een gedrevenheid om zaken te verwezenlijken, vol frisse inzichten en innovatieve ideeën.

Ontwerp ons land van de toekomst.

Ruimte wordt steeds schaarser en de druk op de woningmarkt is hoog. Er moeten in de komende jaren veel woningen worden gebouwd, maar dat niet alleen: ook bedrijven en maatschappelijke instellingen willen investeren en uitbreiden. En dit alles graag in een groene en gezonde leefomgeving.

Het is een uitdaging om in uw gemeente, regio of provincie al deze ontwikkelingen in goede banen te leiden en te verankeren in bestemmingsplannen. Dan is er ook nog de Omgevingswet, met alle veranderingen en uitdagingen die deze wet met zich meebrengt. Heeft u voor de planvorming en uitvoering van al deze vraagstukken rondom ruimtelijke ontwikkeling extra kennis en/of capaciteit nodig? Schakel Lybrae in. Met onze verbindende aanpak bieden we volledige oplossingen aan of stellen we onze expertise beschikbaar voor specifieke onderdelen van een project. Wij ontzorgen uw organisatie met de juiste expertise voor uw vraagstukken in:

 • planologische ondersteuning en advies
 • stedenbouwkundig advies
 • plattelandsontwikkeling
 • planeconomie
 • landschapsarchitectuur
 • gebiedsontwikkeling
 • bestemmingsplannen en gebiedsvisies
 • projectmanagement, projectleiding en procesmanagement

De kracht van Lybrae
Wilt u meer halen uit uw projecten? Schakel onze hulp in voor uw civieltechnische vraagstukken. Op afstand vanaf onze eigen kantoren of bij u op locatie, voor elk project – kort of lang, eenvoudig of complex – hebben wij een oplossing. Wij zorgen voor expertise die precies aansluit op uw wensen, en zetten graag net die stap extra. Dat maakt ons dé specialist binnen de fysieke leefomgeving.  

Neem contact op

Daarom kiest u voor Lybrae

Ontzorging in uw belangrijkste processen

 

Kennis en capaciteit voor uw vraagstuk, op afstand of bij u op locatie

Landelijke dekkingsgraad

Heldere communicatie

Lees verder

Algemeen
22 mei 2024

Even voorstellen: young professional Déjan

Graag stellen we Déjan Jurriëns aan je voor, een gemotiveerde young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

Algemeen
8 mei 2024

Maak kennis met APV-vergunningverlener Marijke

Graag stellen we Marijke aan je voor, een toegewijde vergunningverlener met waardevolle ervaring op het gebied APV vergunningen....

Ontwikkelingen in de markt
1 mei 2024

Lybrae versterkt stedelijke- en infrastructuur projecten in Limburg met nieuwe raamovereenkomst

"Deze samenwerking markeert een significante stap vooruit voor Limburg," vertelt Marleen de Bont, Bid- en Tendermanager van Lybrae. "Het is mooi om onze expertise toe te kunnen passen en we kijken ern...

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging