Maak kennis met Brent, onze young professional.

Graag stellen we Brent Houterman aan je voor, een gedreven jonge professional die aan het begin staat van zijn loopbaan binnen het fysieke domein.

Robin Deuss

Robin Deuss

Categorie
Algemeen

Publicatie
23 januari 2024

Graag stellen we Brent Houterman aan je voor, een gedreven jonge professional die aan het begin staat van zijn loopbaan binnen het fysieke domein. Vanaf 1 maart staat Brent klaar om zijn energie, frisse ideeën en ambitie in te zetten voor uitdagende projecten. Zijn enthousiasme en leergierigheid maken hem een waardevolle aanwinst voor vraagstukken binnen jouw RO afdeling.

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Mijn naam is Brent Houterman, 27 jaar oud en ik sta op het punt om te beginnen aan het Traineeship Ruimtelijke Ontwikkeling. Er is bij mij altijd interesse geweest in ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken, daarom heb ik bewust gekozen voor de bacheloropleiding Geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De fascinatie voor de constant transformerende steden en regio’s stuurde mij dan ook richting de masteropleiding Spatial Planning, met extra specialisatie in Urban and Regional Mobility.”

Daarnaast heb ik interesse in regelgeving en vergunningsaanvragen. Tijdens mijn studie heb ik bewust ervoor gekozen om mij hierin te verdiepen en heb ik kort mogen proeven aan de wet- en regelgeving in het omgevingsrecht. Dit smaakte naar meer, waardoor ik mijn kennis hierover graag zou willen uitbreiden om dit ook toe te kunnen passen in de praktijk. Met de intrede van de Omgevingswet ligt er een nieuwe uitdaging voor zowel overheid als burgers. Hierop zou ik mij dan willen oriënteren en verder in willen verdiepen.”

Welke onderwerpen maken jouw enthousiast?
“Mijn brede interesse strekt zich uit over ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken, maar ik word vooral enthousiast van mobiliteitsvraagstukken. De transitie van gebieden naar autoluwe leefomgevingen, met een focus op goed bereikbare, veilige en aantrekkelijke stadscentra en dorpskernen, spreekt mij enorm aan.

IMG_1223

Wat maakt jou van toegevoegde waarde als collega?
“Vanuit mijn eerdere werkervaring als teamleider binnen de Albert Heijn heb ik geleerd dat iedereen net weer een andere benadering nodig heeft. Als teamplayer sta ik klaar voor collega en klant. Ik heb altijd oor voor andermans visie, maar ben niet terughoudend om mijzelf hard te maken voor mijn eigen mening en standpunten. Wat ik zeg meen ik en als ik een afspraak maak, dan houd ik mij daaraan ongeacht de situatie. Het collectieve belang staat bij mij voorop en juist het gezamenlijk behalen van successen geeft mij motivatie. Ik kijk ernaar uit om mijn carrière te starten binnen het fysieke domein en een waardevolle bijdrage te leveren aan toekomstige projecten.”

Brent inschakelen voor jouw RO vraagstuk?

Brent is vanaf maart 2024 beschikbaar voor 36 uur per week in de regio Gelderland, Noord Brabant, West Overijssel en Noord-Limburg.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anselm Teule of Dennis Balfoort.

Dennis Balfoort
Dennis Balfoort Accountmanager Arnhem

Anselm Teule
Anselm Teule Accountmanager Arnhem

Onze toegevoegde waarde voor uw uitdaging

Onze professionals beschikken over uitgebreide ervaring met diverse vraagstukken binnen het vakgebied van ruimtelijke ontwikkeling. Ze zijn volledig op de hoogte van alle ins en outs van de huidige (en toekomstige) wet- en regelgeving en staan klaar om u te adviseren. Binnen Lybrae werken:

 • ervaren projectleiders/projectmanagers om uw projecten deskundig te leiden, de beoogde resultaten te behalen en te waarborgen.
 • gespecialiseerde adviseurs binnen één van de eerder genoemde facetten van het vakgebied van ruimtelijke ontwikkeling, zowel op afstand als ter plaatse.
 • young professionals met een gedrevenheid om zaken te verwezenlijken, vol frisse inzichten en innovatieve ideeën.

Ontwerp ons land van de toekomst.

Ruimte wordt steeds schaarser en de druk op de woningmarkt is hoog. Er moeten in de komende jaren veel woningen worden gebouwd, maar dat niet alleen: ook bedrijven en maatschappelijke instellingen willen investeren en uitbreiden. En dit alles graag in een groene en gezonde leefomgeving.

Het is een uitdaging om in uw gemeente, regio of provincie al deze ontwikkelingen in goede banen te leiden en te verankeren in bestemmingsplannen. Dan is er ook nog de Omgevingswet, met alle veranderingen en uitdagingen die deze wet met zich meebrengt. Heeft u voor de planvorming en uitvoering van al deze vraagstukken rondom ruimtelijke ontwikkeling extra kennis en/of capaciteit nodig? Schakel Lybrae in. Met onze verbindende aanpak bieden we volledige oplossingen aan of stellen we onze expertise beschikbaar voor specifieke onderdelen van een project. Wij ontzorgen uw organisatie met de juiste expertise voor uw vraagstukken in:

 • planologische ondersteuning en advies
 • stedenbouwkundig advies
 • plattelandsontwikkeling
 • planeconomie
 • landschapsarchitectuur
 • gebiedsontwikkeling
 • bestemmingsplannen en gebiedsvisies
 • projectmanagement, projectleiding en procesmanagement

De kracht van Lybrae
Wilt u meer halen uit uw projecten? Schakel onze hulp in voor uw civieltechnische vraagstukken. Op afstand vanaf onze eigen kantoren of bij u op locatie, voor elk project – kort of lang, eenvoudig of complex – hebben wij een oplossing. Wij zorgen voor expertise die precies aansluit op uw wensen, en zetten graag net die stap extra. Dat maakt ons dé specialist binnen de fysieke leefomgeving.  

Neem contact op

Daarom kiest u voor Lybrae

Ontzorging in uw belangrijkste processen

 

Kennis en capaciteit voor uw vraagstuk, op afstand of bij u op locatie

Landelijke dekkingsgraad

Heldere communicatie

Lees verder

Nextleaders
17 april 2024

In gesprek met Hank Velthuis, interim manager bij Lybrae NextLeaders

Hank Velthuis (62) is al sinds de start van Lybrae NextLeaders nauw verbonden met de organisatie. In zijn werkomgeving omschrijven collega’s hem als een verbinder met een sterke focus op menselijke ...

Algemeen
16 april 2024

Even voorstellen: onze young professional Wessel

Graag stellen we Wessel Hendrikx aan je voor, een enthousiaste young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

Bouwen
9 april 2024

Een traineeship Bouw, hoe gaat dat in de praktijk?

We spreken Bo Gielen (21) uit Oudenbosch. In 2023 studeerde ze af als Bouwkundige aan Avans Hogeschool te Tilburg. Nu werkt ze als trainee Bouwkunde bij Lybrae. "Mijn doel is om middels het traineeshi...

guid ?> guid ?>