Doelen stellen

“You can’t change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination”. Wouter Arkesteijn, directeur algemene zaken bij Lybrae Nederland, neemt ons mee in zijn visie over doelen stellen. Lees hier de volledige blog:

Categorie
Algemeen

Gepubliceerd op
22 december 2022

Het zijn korte, donkere dagen. De temperatuur daalt onder het vriespunt. Koning Winter staat weer voor de deur.

Zoals zoveel koersliefhebbers, heb ik mijn racefiets al een tijdje ingeruild voor de mountainbike. De weg (en uiteraard fietspaden) maken plaats voor bospaden en smalle singletracks. En ondanks de kou is het heerlijk crossen op zondagochtend. Helemaal als de zon schijnt en de dauw over de velden optrekt. Lekker het hoofd legen. ‘Ontspannen door in te spannen’ is mijn motto altijd geweest.  Verder even helemaal niks. Jij, de fiets en de natuur. Door op deze manier bezig te blijven, houd ik mijn conditie gedurende de winter op peil en kan ik nieuwe koersdoelen stellen voor 2023.

Sportief gezien is mijn eerste doel, de toerversie van de Ronde van Vlaanderen. De absolute ‘hoogmis’ van de Vlaamse koersen – voor de kenners onder ons. Een eerste, concrete doel voor 2023. Dit vraagt ook om een degelijke voorbereiding. Weer of geen weer, goesting of geen goesting, getraind wordt er. Zo bereid ik me voor met een duidelijke focus op het doel en een afgestemd trainingsplan. Dan resten alleen de kilometers nog.

En zo is het vanuit zakelijk perspectief niet anders. In oktober zijn we gestart met de planning voor 2023. Altijd weer een hectische periode. De afsluiting van het huidige jaar en de voorbereidingen voor het nieuwe jaar. En daarnaast is december voor mij het ultieme moment om te reflecteren op het afgelopen jaar. Want, wat was het weer een bijzonder jaar. Het begin van een zinloze oorlog in Oekraïne, de krapte op de arbeidsmarkt, de nasleep van de coronacrisis, de energiecrisis, het tekort aan grondstoffen, de stijgende inflatie, de migratiecrisis, de (wederom) uitgestelde Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging (Wkb), de stikstofcrisis en de afschaffing van de bouwvrijstelling.

Politiek

Wouter Arkesteijn

Daar tegenover staat dan weer de enorme bouwopgave om 100.000 woningen per jaar te realiseren in Nederland, conform het regeerakkoord. Wat een tegenstelling. Jan Rotmans – hoogleraar aan de Erasmus Universiteit – noemt het op zijn beurt een ‘poly-crisis’ tijdens het evenement ‘Krapte kansen op de Limburgse arbeidsmarkt’, waar ik bij aanwezig was. En zo zie ik het ook. De crises volgen zich in een onwaarschijnlijk tempo op. What’s next? Vraag ik me wel eens af.

Dat dit alles niet op de korte termijn wordt opgelost, ontslaat ons niet om een duurzame transitie in te zetten. Middels effectief (overheids)beleid, innovatieve technologieën en concreet gedrag. Ook wij, als Lybrae Groep, leveren een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. Onze klanten worden elke dag ondersteund door onze professionals met het realiseren van duurzame oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken binnen de fysieke leefomgeving. En ondanks alle maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen in onze omgeving houden we koers. We stellen een ambitieus jaarplan op en maken onze kilometers.

“You can’t change the direction of the wind, but you can adjust your sails to always reach your destination”.

Één van mijn favoriete quotes. Deze wendbaarheid is kenmerkend voor onze organisatie. Alle collega’s leveren vanuit hun eigen vak, talent, betrokkenheid en drive een bijdrage aan de realisatie van onze doelen. En de weg waarop, die vinden we altijd. Hierdoor heb ik het volste vertrouwen in het nieuwe jaar. En met deze focus en mindset zal het op 1 april op de Vlaamse heuvels ook wel goedkomen.

Fijne feestdagen.

 

Wouter Arkesteijn
Directeur algemene zaken Lybrae Nederland.

Lees verder

Algemeen
16 oktober 2023

Een nieuwe stap in onze groei: Lybrae NextLeaders!

Met trots lanceren wij per 1 januari 2024 onze nieuwste entiteit binnen de Lybrae Nederland groep: Lybrae NextLeaders. Bij Lybrae NextLeaders vindt u het topsegment van interim managers binnen het fys...

Algemeen
4 september 2023

Toekomstbestendige oplossingen voor overheden

In het huidige dynamische tijdperk worden organisaties binnen het fysieke domein geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Veranderende gemeentelijke rollen, nieuwe regelgeving en dringende kwesti...

Algemeen
21 juli 2023

Navigeren door de politieke zomerstorm: Verantwoordelijkheid en eigenaarschap in een onzekere tijd

Net zoals de zomerse temperaturen de afgelopen weken al flink hebben gepiekt, heeft nu ook de discussie rondom het asielbeleid geleid tot een kookpunt in de politiek. Met als gevolg de val van Rutte I...

guid ?> guid ?>