Twee decennia Lybrae Nederland

We vieren een bijzondere mijlpaal bij Lybrae: Bas Bergmans, onze gewaardeerde collega en directielid, is al 2 decennia werkzaam bij ons.

Robin Deuss

Robin Deuss

Categorie
Algemeen

Publicatie
27 februari 2024

We vieren een bijzondere mijlpaal bij Lybrae Nederland: Bas Bergmans, onze gewaardeerde collega en directielid, is al 20 jaar werkzaam bij ons. Zijn betrokkenheid gaat bijna terug tot de oprichting van onze organisatie. Hoe hij de afgelopen twee decennia ervaren heeft? Hij neemt ons mee in de ontwikkelingen die Lybrae als organisatie en hij persoonlijk in de afgelopen twintig jaar hebben doorgemaakt.

Kun je ons vertellen hoe je destijds bij Lybrae Nederland bent begonnen?
“Mijn pad naar Lybrae begon toen ik Marc Essers, oprichter en eigenaar van Lybrae Nederland, leerde kennen bij onze toenmalige werkgever. Marc stond op het punt om voor zichzelf te beginnen en stelde voor om samen te gaan ondernemen. Aanvankelijk sloeg ik dit aanbod af omdat ik meer werkervaring wilde opdoen, maar twee jaar later maakte ik toch de overstap. Als accountmanager trad ik toe tot Lybrae. Die beslissing volgde mede uit onze goede relatie.  

Samen met Marc heb ik de eerste vestiging in Maastricht uitgebouwd en later meer collega’s aangenomen om ons team te versterken. Na twee succesvolle jaren in Maastricht, breidden we uit richting Eindhoven, waar ik verder werkte aan de groei van ons kantoor daar. Mijn volgende stap was naar Arnhem, waar ik verder ging met het ontwikkelen en uitbreiden van onze activiteiten.” 

Hoe heb je jezelf zien groeien en ontwikkelen binnen Lybrae Nederland in de afgelopen 20 jaar? 
In de afgelopen twee decennia bij Lybrae heb ik een behoorlijke groei en ontwikkeling doorgemaakt Ik begon mijn carrière met een operationele en uitvoerende rol als accountmanager, maar later volgden steeds meer strategische rollen. In mijn hierop volgende rol als commercieel manager nam ik de eindverantwoordelijkheid op mij voor het beheren van grote klantenrelaties en het leiden van bid- en tendermanagementprocessen, waarbij ik actief betrokken was bij het inschrijven op aanbestedingen. Sinds 2022 ben ik eindverantwoordelijk voor alle commerciële resultaten in de rol van directeur commerciële zaken.

Persoonlijk ben ik enorm gegroeid parallel aan de groei van de organisatie. Toen ik begon als een jonge, op commerciële resultaten gerichte accountmanager, lag mijn focus voornamelijk op de uitvoering van taken. Nu, jaren later, heb ik me ontwikkeld tot een rol waarin ik voornamelijk adviserend optreed, een weerspiegeling van mijn ervaring en de ontwikkeling die ik binnen Lybrae heb doorgemaakt.”” 

Welke belangrijke veranderingen heb je zien plaatsvinden binnen Lybrae sinds je start 20 jaar geleden?
Gedurende mijn loopbaan bij Lybrae heb ik getuige mogen zijn van mooie transformaties binnen de organisatie. Toen ik begon in 2004, was Lybrae een kleine startup. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een grote, veelzijdige organisatie met meerdere kantoren door Nederland. Anno 2024 werken er meer dan 400 professionals binnen het fysieke domein. Om die personeelsontwikkeling te zien en de veranderingen in verantwoordelijkheden en het aansturingsmodel te zien evolueren is bijzonder. 

Naarmate Lybrae groeide, veranderde ook de cultuur binnen de organisatie. Er ontstond een sterkere verbinding tussen collega’s van verschillende kantoren, wat leidde tot een meer geïntegreerde en samenhangende organisatie. Al deze veranderingen samen hebben bijgedragen aan het vormen van Lybrae Nederland tot de dynamische en succesvolle organisatie die het vandaag is.” 

Sinds 2022 ben je directeur commerciële zaken. Hoe verschilt deze rol van je eerdere functies binnen het bedrijf?
“Als directeur commerciële zaken is mijn verantwoordelijkheid aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met mijn eerdere functies binnen het bedrijf. Waar ik eerder meer individueel gerichte taken had, ligt de focus nu op het samen met het team behalen van resultaten. In mijn huidige functie ben ik verantwoordelijk voor de commerciële en strategische aansturing van alle kantoren van de organisatie. Daarbij blijven de relaties met onze grootste klanten onderdeel van mijn portefeuille. 

De eindverantwoordelijkheid voor de strategische richting en verdere ontwikkeling van de organisatie zijn een sleutelaspect van mijn rol. Dit doe ik in nauwe samenwerking met de andere leden van het directieteam. Samen richten we ons op het formuleren en implementeren van strategieën die niet alleen gericht zijn op groei en uitbreiding, maar ook op het innoveren van onze bedrijfscultuur. Deze rol biedt mij de unieke kans om een impact te hebben op de toekomst en het succes van de organisatie.” 

20221212 - Lybrae - Bas Bergmans - © Gerlach Delissen Photography-1

Bas Bergmans

Kun je enkele sleutelmomenten of projecten benoemen die een speciale betekenis voor je hebben gehad gedurende je carrière bij Lybrae?
“In de afgelopen jaren zijn er meerdere mooie mijlpalen geweest tijdens mijn carrière bij Lybrae. Een daarvan is het aangaan van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE). Dit was een project dat ik zelf heb gerealiseerd en geleid heeft tot een zeer succesvolle samenwerking. 

Een andere mooie mijpaal was de opstart van Omgevingsdienst Nederland, een dochteronderneming van Lybrae Nederland, welke zich specialiseert in advies, uitbestedingen en opleidingen binnen het fysieke domein. Daarnaast beschouw ik mijn aandeelhouderschap als een zeer belangrijk moment in mijn loopbaan. Het voelt als een erkenning en waardering voor mijn inzet en de bijdrage die ik heb geleverd aan de organisatie. Het versterkt mijn verbondenheid met Lybrae en markeert mijn rol in het vormgeven van de toekomst van het bedrijf.” 

Hoe zie je de toekomst van Lybrae, en welke rol speel jij daarin? 
We gaan een mooie toekomst tegemoet waarbij er nog voldoende groeimogelijkheden zijn voor ons als organisatie. Ik zie hierin een belangrijke taak voor mezelf weggelegd in het verder professionaliseren van onze organisatie, in lijn met ons strategisch meerjarenplan. Dit plan vormt de leidraad voor onze ontwikkeling, waarbij we ons niet alleen richten op het versterken van onze huidige positie in de markt, maar ook op het verkennen en betreden van nieuwe markten. 

Als je terugkijkt op de afgelopen 20 jaar, wat is dan het meest waardevolle dat je hebt geleerd of ervaren bij Lybrae? 

“Dichtbij jezelf blijven en geen dingen doen waar je niet achter staat. En vooral ook mens te zijn. De filosofie ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ weerspiegelt mijn overtuiging dat plezier in het werk essentieel is. Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen zakelijk handelen wanneer dat nodig is en tegelijkertijd menselijk en benaderbaar te blijven, met ruimte voor humor en vreugde. 

Het samen behalen van resultaten en het samen vieren van successen zijn momenten die mij veel voldoening geven. Deze ervaringen benadrukken het belang van teamwork en de kracht van een positieve, ondersteunende werkomgeving.” 

IMG_4479

Lees verder

Algemeen
14 juni 2024

20 jarig jubileum Ton Peters

Bij Lybrae vieren we een bijzondere mijlpaal: Ton Peters, onze gewaardeerde en betrokken collega, is al 20 jaar bij ons werkzaam. Lees meer over hoe Ton de afgelopen 2 decennia ervaren heeft....

Algemeen
4 juni 2024

Werken als civiel expert bij Lybrae

"Binnen gemeente Simpelveld ligt de focus voornamelijk op het verduurzamen van onze leefomgeving om deze klimaatbestendig te maken. Water is daarin een centraal en belangrijk thema. We hebben in de af...

Algemeen
22 mei 2024

Even voorstellen: young professional Déjan

Graag stellen we Déjan Jurriëns aan je voor, een gemotiveerde young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging