De juiste combinatie

Angela werkt sinds oktober 2020 als projectleider milieu bij Lybrae. Voor onze zusterorganisatie Omgevingsdienst Nederland is zij verantwoordelijk voor de afdeling milieu. Hier lees je over het werk dat zij doet en haar ervaringen.

Categorie
Werken bij

Publicatie
3 juni 2021

Angela werkt sinds oktober 2020 als projectleider milieu bij Lybrae. Voor onze zusterorganisatie Omgevingsdienst Nederland is zij verantwoordelijk voor de afdeling milieu. Hier lees je over het werk dat zij doet en haar ervaringen.

Specialist agrarische wet- en regelgeving
“Tijdens mijn opleiding aan de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch heb ik kennis gemaakt met de agrarische sector. Deze sector heeft mij altijd geboeid. Na het afronden van deze opleiding startte ik als agrarisch vergunningverlener.

Na een aantal jaren besloot ik aan de andere kant van de tafel plaats te nemen, bij een agrarisch adviesbureau in de functie van bedrijfsadviseur. Daar heb ik samen met agrarische ondernemers plannen gemaakt voor bedrijfsontwikkeling en de vergunningsaanvragen verzorgd. Daarna heb ik nog een uitstapje gemaakt als specialist wet- en regelgeving in de meststoffenwet en landbouwsubsidies. Een andere tak van sport die in de praktijk minder bij mij bleek te passen. Nu ben ik weer terug in het vak van vergunningverlener. Dit combineer ik met mijn werkzaamheden als projectleider milieu.”

De juiste combinatie
De paden van Angela en Lybrae kruisten zich medio 2020. “Toen kwam er een vacature van Lybrae voorbij voor de functie van projectleider milieu. Een functie waarbij een team aangestuurd moest worden, maar daarnaast ook inhoudelijk kennis gevraagd werd over vergunningverlening en toetsing. Dit leek op papier de perfecte nieuwe stap voor mij. Ik zocht naar een functie waarbij ik het inhoudelijke specialistische werk kon combineren met aansturing van medewerkers en projecten.

De gesprekken die daarop volgden waren niet zozeer gericht op ‘wat kan je’, als wel op: ‘wie ben je als persoon?’. En ‘pas je bij onze organisatie’? Dat vond ik heel verfrissend. Na de initiële klik volgde een tweede gesprek. Daarin hadden we het over mijn doelen; wat ik wil bereiken? Na deze gesprekken wist ik het dan ook zeker; dit is precies wat ik zoek als vervolgstap in mijn carrière.”

Aan de slag
“Als projectleider Milieu bij Lybrae ben ik verantwoordelijk voor alle milieuopdrachten én het team van milieumedewerkers voor het zusterbedrijf Omgevingsdienst Nederland. Dat houdt in het kort in dat ik voor opdrachtgevers van Omgevingsdienst Nederland het eerste aanspreekpunt ben en ik de voortgang van alle opdrachten binnen het team coördineer. Ook de aansturing en verdere ontwikkeling van het team neem ik hierbij met plezier onder mijn hoede.”

Angela 3

Uitbreiding van werkterrein
“Ruim een jaar geleden bestonden de werkzaamheden van het team hoofdzakelijk uit opdrachten binnen de industriële tak van milieu en toezicht op energiebesparende maatregelen. Dit hebben we inmiddels uitgebreid met agrarische opdrachten en we zijn gegroeid van zes naar elf mensen in het milieuteam in een half jaar tijd. En dat terwijl het vaak gaat om grote en/of complexe vraagstukken waarbij expertise gevraagd wordt. Hierbij vraag ik van de medewerkers zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en een praktische kijk op de zaken. Uiteraard is er ook ruimte om met elkaar te sparren over ingewikkelde kwesties.”

Angela 5

Het resultaat mag er zijn
“Met de personele groei die we doormaken betekent dit voor mij een intensieve begeleiding van onze nieuwe professionals. Daarbij worden zij voorzien van de juiste kennis middels onze opleidingen, om een hoog kennisniveau te waarborgen.

Daarnaast ondersteun ik het team met inhoudelijke specialistische opdrachten en leggen we gezamenlijk de focus op onze opdrachtgevers zodat we verdere groei kunnen realiseren. Een mooie fase waarin we ons nu bevinden die soms heel heftig en intensief is, maar waar ik ook weer heel veel van leer en voldoening uithaal. Juist die afwisseling, zelfstandigheid en verantwoording binnen mijn rol is dé toegevoegde waarde voor mij.”

Heb je binnen het VTH team handen te kort of specifieke expertise nodig om jouw milieu vergunningsaanvraag of toezichtklus in goede banen te leiden? Maak kennis met Angela Venneker, projectleider milieu bij Omgevingsdienst Nederland. Uitdagingen ziet zij als voedingsbodem voor groei en verandering.

Informeer naar de mogelijkheden

We staan je graag te woord!

Lees verder

Ruimtelijke ontwikkeling
16 juli 2024

Maak kennis met RO adviseur Claudia

Graag stellen we Claudia aan je voor, een enthousiaste young professional met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

Ruimtelijke ontwikkeling
9 juli 2024

Maak kennis met RO adviseur Thomas

Graag stellen we Thomas aan je voor, een gedreven young professional met een focus op duurzaamheid en klimaatadaptie binnen het vakgebied van ruimtelijke ontwikkeling. ...

Algemeen
14 juni 2024

20 jarig jubileum Ton Peters

Bij Lybrae vieren we een bijzondere mijlpaal: Ton Peters, onze gewaardeerde en betrokken collega, is al 20 jaar bij ons werkzaam. Lees meer over hoe Ton de afgelopen 2 decennia ervaren heeft....

guid ?> guid ?>

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging