Gemeente Halderberge

Halderberge is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente is ontstaan in 1997 en bestaat uit de dorpskernen: Bosschenhoofd, Hoeven, Oud Gastel, Oudenbosch en Stampersgat.

Vakgebied
Civiele techniek

Dienst
Projectdetachering

In gesprek met Toon Thijs, gemeente Halderberge en Jim Janssens, Lybrae. De gemeente Halderberge zocht ondersteuning voor een langere periode. Daarvoor kwamen ze bij Lybrae terecht. Inmiddels werkt Jim al enige tijd als projectbegeleider civiele techniek bij de gemeente Halderberge. Hij voert diverse werkzaamheden uit op het gebied van civiele techniek.

 

Ik zie Jim echt als een volwaardige collega. Dat Jim wordt ingehuurd, dat is bijzaak.

Toon Thijs, gemeente Halderberge

 

“Samen realiseren we mooie projecten, zoals de Bovendonksestraat in Hoeven. In Hoeven had men geregeld wateroverlast. Al het water in Hoeven liep namelijk door één buis die al 70 jaar in de grond zat. Het was tijd voor grootschalig onderhoud. We hebben daarbij gekeken naar de capaciteit en besloten om het stelsel te vergroten. Dit zorgt voor een betere berging en meer doorvoercapaciteit.

Voortbordurend daarop was de kruising achter het hof. Ook daar moesten maatregelen worden getroffen om het droog te houden. Je kunt veel beter op zoek gaan naar de oorzaak en daar het probleem oplossen. Dat heeft erin geresulteerd dat we nu voor heel Hoeven het systeem gaan bekijken, want daar zit nog steeds ruimte voor verbetering.”

 

Onze samenwerking verloopt soepel, omdat we dezelfde taal spreken en dezelfde basiskennis hebben.

Toon Thijs, gemeente Halderberge

 

“Een ander project is de Brede School in Oudenbosch. Dat is een karakteristiek gebouw uit begin 1900. De school is afgelopen tijd volledig verbouwd. Daar is men 2,5 jaar mee bezig geweest. Jim is ingevlogen om aan de slag te gaan met het infrastructurele stuk voor en later ook achter de school. Het ontwerp was op dat moment al klaar. De uitvoering moest nog volledig georganiseerd worden. Die verantwoordelijkheid heeft Jim volledig op zich genomen.”

 

Als medewerker word ik hier gewaardeerd. Ideeën worden gehoord en de projecten zijn ontzettend interessant

Jim Janssens

Civiele techniek

Lybrae is thuis in de wereld van civiele techniek, wanneer het gaat om de beweging van verkeer, mensen, water, gas en elektriciteit. Een breed vakgebied waarbij het benutten van het leefgebied centraal staat. Dat maakt het werken in de civiele techniek juist zo interessant. Onze professionals zijn innovatief en oplossingsgericht. Van toezichthouders, werkvoorbereiders tot directievoerders en projectleiders. Wij hebben de juiste specialisten beschikbaar voor uiteenlopende opdrachten en projecten. Ook samenwerken met Lybrae? Neem contact met ons op!

Nieuwe vacatures Kwaliteitsborging

Nederland op z’n mooist maken? Voor ons snelgroeiende team zoeken wij ervaren bouwprofessionals die mee willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Technisch Bouwplantoetser
➤ Bouwkundig Inspecteur
➤ Plancoördinator Kwaliteitsborging

Lees meer over de mogelijkheden voor jouw bouwkundige carrière en bekijk hier de vacatures Kwaliteitsborging