We mogen onze home office weer installeren

Thuiswerken. We moeten er weer aan geloven. Waar moet je op letten als je jouw home office weer gaat gebruiken? We geven je een paar tips om productiever en prettiger weer vanaf thuis aan de slag te gaan.

Categorie
Geen categorie

Publicatie
12 oktober 2020

Thuiswerken

We moeten er weer aan geloven. Waar moet je op letten als je jouw home office weer gaat gebruiken? We geven je een paar tips om productiever en prettiger weer vanaf thuis aan de slag te gaan.

#1 Sla je ontbijt niet over

Neem de tijd om te ontbijten en pak nog even je momentje voor jezelf, voordat je achter je laptop gaat zitten. Door te ontbijten verhoog je je energie en concentratie gedurende de dag én het geeft jouw werkdag een goede kickstart.

#2 Een vaste werkplek

Creëer een plek in je huis waar je fijn kunt werken. Misschien is dat een bureau of, bij gebrek aan een bureau, de keukentafel met een comfortabele stoel. Een plek waar je jezelf kunt concentreren en niet snel afgeleid raakt. Richt je werkplek ook zo arboproof mogelijk in. Lichamelijke ongemakken gaan tenslotte slecht samen met productiviteit. En voorkom chaos in je hoofd door je werkplek opgeruimd te houden. Weg met de post en vuile vaat op tafel!

#3 De perfecte werkhouding

Zorg ervoor dat je voeten horizontaal en plat op de grond terecht komen. Heb je geen bureaustoel waarbij dat kan? Probeer dan eens of je met kussens een betere hoogte kan maken! Om met een rechte rug te werken, is het belangrijk dat je onderrug ondersteunt wordt. Vervolgens zorg je zelf voor een actieve houding door de rest van je rug daar recht boven te houden. Zo voorkom je een stijve of pijnlijke rug en kan jij lekker doorwerken.

Je schouders zijn: niet hoog opgetrokken of naar voren hangend. Dit doe je door je armen te ondersteunen met armleuningen die op de goede hoogte zijn afgesteld. Als je stoel geen armleuningen heeft, kan je de tafel gebruiken als ondersteuning. Een goede graadmeter hiervoor is de hoek van je ellebogen. In de ideale situatie is dit een hoek van 90 graden. Houd je nek in een rechte lijn met je rug. Dit doe je door je beeldscherm op de juiste hoogte te zetten met een paar boeken.

#4 Regelmaat

Natuurlijk heb je geen acht uur achter elkaar volle focus. Je werkt het best op vaste tijden in sprints van maximaal twee uur. Plan daarom blokken van 1 of 2 uur, waarin je focust op je taken en neem daarna een korte break. Met pauzes tussendoor kun je even afschakelen en je gedachten ordenen.

Nu er geen collega’s meer zijn die je uit werkmodus trekken (lees: afleiden) en het koffierondje afvalt, kan een oefening op z’n tijd geen kwaad. Om het uur even opstaan en wat rekken en strekken houd je lichaam gezond. Zo blijf je fris gedurende de dag.

#5 Neem een echte pauze

Wandel een rondje buiten in je pauze. Frisse lucht doet een mens altijd goed. Ook belangrijk: bereid je lunch alvast voor en zorg dat je koelkast gevuld is. Zo hoef je niet tijdens je pauze naar de supermarkt en kun je écht even afschakelen.

#6 Stop op tijd

Als je thuiswerkt is de valkuil dat je maar door blijft gaan. Ben je moe? Stop op tijd en zorg dat je de volgende dag weer fris begint. Werk indien mogelijk volgens de normale werktijden.

Jaag die droombaan na!

Uitdagende projecten waarbij je profiteert van zekerheid omdat je bij Lybrae in dienst bent. Doelen stellen we samen vast waardoor jij vooruitgang boekt en invulling kunt geven aan jouw persoonlijke ambities. Meer weten? We gaan graag met je in gesprek.

Lees verder

Geen categorie
1 oktober 2020

Alle ruimte om je verder te ontwikkelen

Alle ruimte om je verder te ontwikkelen! Jeroen werkt vanaf maart bij Lybrae als Adviseur Water & Riolering. Ondertussen is hij al een aantal maanden aan de slag met zijn eerste project bij Gemeen...

guid ?> guid ?>