Uitstel WKB & Omgevingswet

Vandaag informeerde Minister Ollongren de Tweede Kamer over de uitkomsten van het bestuurlijk overleg over de Omgevingswet op 26 mei 2021.

Categorie
Algemeen

Publicatie
27 mei 2021

Vandaag informeerde Minister Ollongren de Tweede Kamer over de uitkomsten van het bestuurlijk overleg over de Omgevingswet op 26 mei 2021. De inwerkingtreding van de Omgevingswet wordt opnieuw uitgesteld. Dat hebben gemeenten, provincies, waterschappen en minister Ollongren woensdagmiddag besloten. De verwachte inwerkingtreding staat nu vastgesteld op 1 juli 2022.

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, de Wkb, gaat op hetzelfde moment als de Omgevingswet van start. De beoogde inwerkingtreding van de Wkb wordt dus ook 1 juli 2022. Als organisatie maken we ons zorgen over het moment van inwerkingtreden. De traditionele grote hoeveelheid aanvragen vóór de bouwvak en de zomervakantie zal voor veel organisaties een knelpunt worden in de capaciteit.

De omgeving waarin wij werken verandert continu. Lybrae zorgt ervoor dat uw organisatie klaar is hiervoor. Zo bereiden we – in samenwerking met ons zusterbedrijf Omgevingsdienst Nederland – gemeenten, omgevingsdiensten en andere overheidsinstanties voor op de komst van de WKB en nieuwe Omgevingswet.

We faciliteren in (maatwerk)opleidingen, voorzien overheidsinstanties van gedegen adviezen en zetten vakprofessionals in ter ondersteuning van deze processen. Lees meer over onze expertise op het gebied van bouwkunde, ruimtelijke ontwikkeling, milieu en bestuursrecht.

Omgevingswet (4)

Meer informatie?

Neem contact op met ons. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Lees verder

Algemeen
26 maart 2024

Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Graag stellen we Lars Jansen aan je voor, een toegewijde young professional met waardevolle ervaring op het gebied van energietransitie bij de overheid....

Algemeen
27 februari 2024

Twee decennia Lybrae Nederland

We vieren een bijzondere mijlpaal bij Lybrae: Bas Bergmans, onze gewaardeerde collega en directielid, is al 2 decennia werkzaam bij ons. ...

Algemeen
21 februari 2024

Even voorstellen: onze young professional Willeke.

Graag stellen we Willeke van de Ven aan je voor, een enthousiaste dame met een brede interesse in ruimtelijke ontwikkeling. ...

guid ?> guid ?>