Denken in mogelijkheden

“Ik zoek altijd naar mogelijkheden in een situatie waarbij veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Evenementen hebben hier in het bijzonder mijn interesse, waarbij ik aandacht probeer te krijgen voor aspecten als geluid, geluidsoverlast en gehoorschade. Aspecten waarbij de belangen van alle partijen zo goed mogelijk behartigd moeten worden."

Categorie
Werken bij

Publicatie
15 december 2020

Henry vertelt..

Gepubliceerd 15-12-2020

Nog niet lang geleden was het bezoeken van restaurants, lunchrooms en events onderdeel van ons dagelijkse leven. De coronacrisis steekt een spaak in dat wiel. Vraag je het aan Henry, dan heeft de corona crisis veel invloed op zijn werk en brengt het uitdagingen met zich mee.

Bestuursrechtelijke werkveld
Henry studeerde in 1985 af aan de Bestuursacademie Zuid-Nederland en is ondertussen al ruim 36 jaar werkzaam binnen het bestuursrechtelijke domein. De rode draad in zijn loopbaan is de wetgeving omtrent Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en bijzondere wetten en dan in het bijzonder exploitatie- en drank- en horecavergunning en de wet Bibob.

“Van evenementenvergunningen tot standplaatsen, van kermis tot markt, exploitatie- en drank- en horecavergunning maar ook af en toe vertegenwoordiging van de gemeente bij de bezwarencommissie of rechtbank; ik heb er in de afgelopen jaren heel wat ervaring in opgedaan.”

Belangen behartigen
“Ik zoek altijd naar mogelijkheden in een situatie waarbij veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Evenementen hebben hier in het bijzonder mijn interesse, waarbij ik aandacht probeer te krijgen voor aspecten als geluid, geluidsoverlast en gehoorschade. Aspecten waarbij de belangen van alle partijen zo goed mogelijk behartigd moeten worden. Want, je wilt dat evenement niet tegenhouden of die ene ondernemer het ondernemen onmogelijk maken. Maar ook die ene burger die trillend servies in zijn kast zegt te hebben, of de oren van de bezoekers en het personeel zijn hier onderdeel van.

Ook als je gaat uiteten of naar het café gaat is het van belang dat veiligheid voorop staat. Zo probeer ik door uitvoerig onderzoek te voorkomen dat bijvoorbeeld een restaurant geopend wordt waarvan de restauranteigenaar een hele waslijst aan incidenten op zijn naam heeft staan. Of onderzoek je de herkomst van geld om te zorgen dat de financiering van een nieuwe zaak ethisch is en het geld een eerlijke herkomst heeft. Een complex geheel waarbij ik het altijd een uitdaging vind om alle belangen zo goed mogelijk te behartigen.”

De invloeden van Corona
“Het werk binnen mijn vakgebied droogt op sommige gebieden op. Vanwege de gestelde maatregelen mogen evenementenvergunningen momenteel helemaal niet meer verleend worden en de vraag naar horeca- en drankvergunningen is sterk afgenomen. Het is een onzekere en moeilijke tijd voor veel ondernemers in deze sector en her en der worden faillissementen aangekondigd.

Denken in mogelijkheden

De verwachting voor 2021 ziet er echter wat rooskleuriger uit. Met het nieuws over de mogelijke (snelle) komst van een vaccin, beginnen vergunningsaanvragen voor 2021 al binnen te stromen. Wanneer de regelgeving versoepeld wordt, dan kun je er vanuit gaan dat mijn telefoon en mailbox, evenals die van vele andere collega’s, roodgloeiend zal staan met nieuwe vergunningsaanvragen.

De wereldwijde corona crisis is een heftige en uitdagende periode waar we nog lang de nasleep van zullen ervaren, maar ik probeer altijd zo positief mogelijk te denken. Zo is dit ook een heel leerzaam jaar geweest en heb ik veel geleerd over o.a. noodverordeningen, uitvoeringsmaatregelen, de corona spoedwet, en andere nieuwe wetgevingen.”

Werkplezier
“Na het afronden van mijn studie ben ik direct binnen het bestuursrechtelijke domein bij een gemeente van start gegaan in. Bijna mijn gehele loopbaan carrière heb ik als ambtenaar bij verschillende gemeentes gewerkt in variërende functies. Juist die variatie is voor mij de grootste motivator en heeft me heel veel kennis opgeleverd in mijn carrière.

Zo besloot ik 3 jaar geleden, op 58 jarige leeftijd, dan ook om een vervolgstap te maken en als zelfstandige aan de slag te gaan. Gedetacheerd en in opdracht werken als zelfstandige ondernemer vind ik ontzettend leuk. Deze voortdurende diversiteit in werkplekken en projecten geeft mij de mogelijkheid om voorstellen te doen tot verbetering en deze verbeterprocessen ook door te voeren.”

Projecten voor Lybrae
“Sinds 2018 voer ik projecten uit in opdracht van Lybrae. Wat ik voornamelijk prettig vindt aan deze samenwerking is dat Lybrae erg consequent is en snel doorpakt. Bas, mijn contactpersoon binnen de organisatie, zorgt er altijd voor dat projecten vroegtijdig verlengd worden of dat er tijdig een nieuw project gefaciliteerd wordt. Dat geeft mij zekerheid. Ook de relatie met mijn contactpersoon werkt voor mij prettig. Zo valt er vaker spontaan een kaartje of kleine attentie op de deurmat, gewoon omdat de waardering er is en ook uitgesproken wordt.”

Een carrière bij Lybrae?

Bekijk de vacatures!

Lees verder

Bouwen
9 april 2024

Een traineeship Bouw, hoe gaat dat in de praktijk?

We spreken Bo Gielen (21) uit Oudenbosch. In 2023 studeerde ze af als Bouwkundige aan Avans Hogeschool te Tilburg. Nu werkt ze als trainee Bouwkunde bij Lybrae. "Mijn doel is om middels het traineeshi...

Algemeen
26 maart 2024

Maak kennis met duurzaamheidsadviseur Lars

Graag stellen we Lars Jansen aan je voor, een toegewijde young professional met waardevolle ervaring op het gebied van energietransitie bij de overheid....

Nextleaders
28 februari 2024

In gesprek met Bas Robberts, interim manager bij Lybrae NextLeaders

Bas Robberts is onlangs gestart met zijn eerste interim opdracht via Lybrae NextLeaders als Teammanager Watersystemen & Vastgoed bij Waterschap Limburg. Hoe dat bevalt? We spreken hem over zijn eerste...

guid ?> guid ?>