147 vacatures

Monica

Binnen mijn functie heb ik veel eigen verantwoording en vanuit de organisatie is er de drive en de vrijheid om mijn ambities waar te maken. Lybrae biedt mij een fijne werkomgeving waar ik goed tot mijn recht kom.

Functie
Projectleider Civiele techniek

Opdrachtgever
Gemeente Heusden

TESTIMONIAL

Monica vertelt..

De openbare ruimte duurzamer én mooier willen maken.
Als je het aan Monica vraagt dan herken je de professional binnen de openbare ruimte vooral aan deze eigenschap. Bij Lybrae krijgt Monica de flexibiliteit die ze zoekt, een leuke uitdagende opdrachtgever en een groot netwerk aan collega’s in hetzelfde vakgebied. Genoeg uitdaging, ruimte om te sparren met collega’s en een veilige thuisbasis.

Projectleider in hart en nieren
Monica zit al ruim vijfentwintig jaar in het vak. Je kunt dus wel stellen dat ze ruime ervaring heeft binnen de gemeentelijke overheid. Aan Avans Hogeschool te Tilburg heeft ze haar Bachelor Civiele Techniek gehaald. Gelijk na haar afstuderen veroverde ze een functie als Projectleider die ze gedurende haar hele carrière is blijven opvolgen bij verschillende werkgevers. Eerst binnen het vakgebied Civiele Techniek en later binnen de Openbare Ruimte.

Belangen bij elkaar brengen
Sinds september 2019 is ze onderdeel van Lybrae en bekleed ze de functie van Projectleider voor opdrachtgever Gemeente Heusden.

Foto Monica project Kerkstraat

“Een functie waarin je projecten oppakt van begin tot eind en verantwoordelijk bent voor de coördinatie ervan. Iedere keer weer de uitdaging om alle belangen zo goed mogelijk in elkaar passen. Dat past bij me.”

Actie tegen de verdroging in Nederland
Op dit moment heb ik drie integrale projecten in de voorbereiding waarvan één project nu in uitvoering gaat. Het aanleggen van een hemelwater riool. Dat houdt in dat het regenwater apart opgevangen en vervoerd wordt naar de sloot en niet meer samen verwerkt wordt met vuil rioolwater. Zo kunnen we het schone regenwater beter ter plaatse bergen en de verdroging stapsgewijs tegengaan. Ook worden de trottoirs en de weg voorzien van nieuwe bestrating en wordt de verlichting vervangen. De bewoners doen ook mee! Zij koppelen de regenpijp aan de voorzijde van hun woning af. Dit betekent dat het regenwater van de voorzijde van de woning direct in de voortuin stroomt. Dit maakt het integrale project helemaal af.”

“Continu schakelen binnen verschillende disciplines, samenwerkend naar een mooi eindresultaat. Dat is waar ik energie van krijg. En als ik dan aan het einde van een project over de straat loop en zie dat het er prachtig bij ligt én daarbij bijdraagt aan een stukje verduurzaming van Nederland. Daar haal ik mijn voldoening uit.”

Waarom ze voor Lybrae viel?
“Dat zat ‘m in de open, sympathieke en persoonlijke aanpak. Ik heb gedurende mijn carrière verschillende werkgevers gehad maar het verschil tussen rechtstreeks voor een opdrachtgever werken en gedetacheerd werken bij Lybrae zit hem in een stukje flexibiliteit. De functie die ik bekleed is bijna altijd op basis van een 40-urige werkweek en dat past niet meer bij mij. Lybrae biedt de flexibiliteit om 24 uur per week te werken en dat met dezelfde arbeidsvoorwaarden, dat is voor mij echt een uitkomst.”

Een groot netwerk én een klik
“Met Lybrae als werkgever heb ik een groot netwerk buiten de gemeente om, wat ook zijn voordelen heeft.  Zo schakel ik met gemak kennis en kunde van collega’s in hetzelfde vakgebied in. Op deze manier kom je toch tot andere inzichten en verbreedt het je scope. En niet vergeten, het ging om een persoonlijke klik. En die was er – daarom ben ik voor Lybrae gegaan.”

Doelen voor de toekomst
“Na zoveel jaren aan werkervaring blijven er nog steeds dingen op mijn pad komen waardoor ik me verder wil specialiseren. Uiteraard wil ik goed op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen die plaatsvinden. Procesmatig wil ik nog verder met een verdieping in mijn communicatieve vaardigheden. Je maakt contact met mensen, op allerlei niveaus en werkt met ‘mensen en wensen’. Dat is belangrijk. Hoe beter je ze leert kennen, hoe beter je met ze kunt praten over de inhoud of het proces. Een continu proces waarbij ik in de nabije toekomst nog een verdiepingsslag wil maken.

Momenteel bevind ik me nog midden in een aantal lopende projecten maar op een later moment zou ik ook nog projecten voor een andere opdrachtgever van Lybrae willen uitvoeren. Maar voorlopig verveel ik me niet en zijn dat plannen voor de toekomst.”

Hoe omschrijf je Lybrae als werkgever
“Het eerste wat in mij opkomt zijn de woorden, open, transparant en laagdrempelig. Alles is bespreekbaar, afspraken die gemaakt worden zijn transparant en mijn accountmanager binnen Lybrae is voor mij een fijne sparringpartner en leidinggevende. Ik heb veel eigen verantwoording en vanuit de organisatie is er de drive en de vrijheid om mijn ambities waar te maken. Voor mij een fijne werkomgeving waar ik goed tot mijn recht kom.”

Ook een carrière binnen Lybrae?

Whitepaper Omgevingswet

De uitgestelde Omgevingswet is een hot topic. Ben jij klaar voor de komst van de nieuwe wet? Download onze whitepaper en start vandaag nog!