Start 2e competitiehelft Dames TTV Lybrae Consultants

noimage

Voor “Team Lybrae Heerlen” is de start van de tweede competitiehelft ook figuurlijk een nieuwe start met eindelijk een compleet team. Een team dat gaat voor de prijzen die nog verdeeld gaan worden.

De eerste seizoenshelft verliep immers, op zijn zachtst gezegd, niet florissant. Hardnekkige blessures van Rachel Gerarts en de nieuwe aanwinst Zhuo Xu waren er oorzaak van dat het team niet één keer in de sterkste opstelling kon spelen. Daarnaast ondervond Xu ook nog eens visum-problemen. Dit leidde tot een vijfde plaats halverwege de competitie, waar een plek bij de beste vier noodzakelijk is om de play-offs voor de landstitel te bereiken.

Alle malheur lijkt nu echter achter de rug. Rachel Gerarts is weer volop in training, Zhuo Xu is fit en inmiddels gearriveerd in Nederland en dus lijkt niets een sterke comeback van de Heerlense formatie in de weg te staan. Zeker omdat de andere aanwinst, Zhang Yun, al een sterke eerste seizoenshelft afwerkte en nu dus support krijgt.

Met nog zes wedstrijden te gaan start een inhaalrace op de nummer 4, Scylla uit Leiden, die moet leiden tot uiteindelijke kwalificatie voor de play-offs. Daarin spelen de nummer 1 tegen de nummer 4 en nummer 2 tegen nummer 3 (uit die reguliere competitie) in de halve finales (uit en thuis) voor kwalificatie voor de grote finale op Hemelvaartsdag in Hilversum. In die finale wordt dan in één wedstrijd de landstitel betwist. En die titel blijft het doel van Team Lybrae!

Teammanager René Daniels: “Zes punten achterstand lijkt veel, maar moet te overbruggen zijn. Zeker omdat we Scylla nog thuis krijgen en je in de reguliere competitie met elke gewonnen partij punten scoort. Wanneer je thuis bijvoorbeeld met 5-1 zou winnen van Scylla, is de achterstand nog maar twee punten. Laten we echter niet te ver vooruitlopen en eerst eens de wedstrijd van zaterdag a.s. in Hilversum afwachten. Want Rachel en Zhuo missen natuurlijk wedstrijdritme. We zijn echter optimistisch en in ieder geval blij dat we weer vooruit kunnen kijken na een vervelende eerste helft van het seizoen 2016-2017”.

Het volledige en resterende programma van TTV Lybrae Consultants Heerlen in de reguliere competitie 2016-2017:

Za 28/1 16.00 Hilversum uit
Zo 05/2 14.00 Anytime Fitness/Westa (Wessem) uit
Zo 19/2 13.00 Scylla Leiden thuis
Za 18/3 13.30 Scyedam thuis
Zo 26/3 13.00 Den Helder thuis
Zo 02/4 14.00 SKF Veenendaal uit